0°C

Stichting Muziekkring Heerhugowaard presenteert – in de grote zaal van theater Cool – Quirine Viersen en Vincent van Amsterdam

Datum evenement: 11 februari

zondag 11 februari 2024 om 11.00 uur

De celliste Quirine Viersen en de accordeonist Vincent van Amsterdam brengen met hun instrumenten twee heel verschillende klankwerelden samen. Hiermee dagen ze elkaar uit, ze vullen elkaar aan en kunnen ook samensmelten tot één klank. Het te spelen programma belicht twee stijlperiodes die eeuwen uit elkaar liggen, namelijk de Barok en de 20ste eeuw. Aan de ene kant twee Gambasonates van Bach die verwantschap hebben met de Brandenburgse concerten. In deze bezetting klinkt de accordeon soms als een klein orgeltje waardoor het ook echt een barokke kleur krijgt. Aan de andere kant de 20ste eeuw met werk van Stravinsky. Delen uit de Suite Italienne en Chanson Russe uit de Vuurvogel worden gespeeld waarin de muziek flexibel en transparant klinkt maar ook fel en extreem. Tevens hoort u van Frank Martin de Chaconne uit zijn vioolsonate.

Quirine Viersen mag met recht de ‘Grande Dame’ genoemd worden van de cello. Ze haalt bij elk concert een schitterende en intense toon uit haar ‘Guarneri’ (1715).  Zij ontving de meest prestigieuze staatsprijs voor klassieke muziek: De  Nederlandse Muziekprijs.

Vincent van Amsterdam is een groot promotor van de klassieke accordeon, een virtuoze vertegenwoordiger van dit instrument dat bij het spelen bijna een verlengstuk is van zijn lichaam. Hij is een zeer grote muzikale persoonlijkheid en winnaar van de toonaangevende Dutch Classical Talent Award.

Kaarten zijn te bestellen op onze site www.muziekkring.nl  via onze ticketshop of telefonisch: 072 5722299 of op de dag van het concert aan de kassa.     Alleen pinnen!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl