19°C
Overcast clouds

Stadswandeling ‘Drommedaris’ – Oud Enkhuizen

ENKHUIZEN 29 juni – Woensdag 29 juni aanstaande staat één van de populairste wandelingen ‘Drommedaris’ op het programma van de gidsen van Oud Enkhuizen. “We verwelkomen graag weer alle boeren, burgers en buitenlui  voor een boeiende, gezellige én gratis stadswandeling.” Verzamelen om 19:30 uur op het Landje van Top, meewandelen is zoals altijd gratis.

De Drommedaris, robuuste verdedigingstoren van weleer is anno 2022 het door toeristen meest gefotografeerde monument van de stad. De jaartallen op de toren verraden de bouw in twee fases, het hoe en waarom doen we je tijdens onze wandeling uit de doeken. Van de dodencel en de klokkentoren tot de geruchten over een geheim gangenstelstel, de historie over de Drom kent vele facetten.  

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van de ankers aan de gevel, door stoere mannen buitgemaakt op de vijand uit Gelderland of het verdedigingsbolwerk Willigenburg, gebouwd om de Prins van Oranje tevreden te stellen? Niet alleen de geschiedenis van ‘De Drom’, ook de geschiedenis van het roemrijke  havengebied komt uiteraard aan bod, waar de schepen hun rijke ladingen losten en waar de werkloze mannen ten prooi vielen aan de ronselaars van de VOC. Verklaart dat wellicht de bizarre naam van het steegje ‘Tussen hel en vagevuur’? Wandel mee en ontdek verrassende feiten over het historische Enkhuizen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl