13°C
Scattered clouds

Stadswandeling ‘Brood en Brons’

Voor woensdag 19 juli staat in Enkhuizen de stadswandeling van BROOD naar BRONS op het programma. Wandel mee over de Oude Rietdijk en over ’t Groessewegje.

Hier slaan we af naar de Wortelmarkt, waar in de vorige eeuw de Enkhuizer BROOD- en Banketfabriek gevestigd was, beroemd door de bekende bussen Enkhuizer Jodekoeken, die al meer dan 100 jaar een begrip zijn in Nederland en ver daarbuiten….. Kun je al een beetje raden waarom het appartementencomplex Willigenburg brood- en kadetvormen heeft langs de daken? 

De wandeling voert ons verder door de Wijdesteeg richting Vissersdijk en langs de Krabbershaven om te eindigen bij de plek, waar ooit de BRONSgieterij was gevestigd voor het gieten van geschut en geluidsklokken. De route biedt meer dan voldoende gespreksstof voor de gidsen van Oud Enkhuizen voor een gezellige wandeling vol wetenswaardigheden. De wandeling start om 19.30, deelname zoals altijd gratis. Verzamelen bij de Van Bleiswijkstraat.

Wij stellen het bijzonder op prijs als u aandacht aan deze stadswandeling wilt besteden. In de bijlage ontvangt u een foto ter illustratie, indien de ruimte dit toe laat.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl