15°C
Broken clouds

Sow to Grow in de voorjaarsvakantie

Enkhuizen – In het kader van de tentoonstelling over 100 jaar schooltuinen organiseert Museum Sow to Grow twee activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Op zondag 26 februari om 14.00 uur wordt de film ‘De Schooltuin: een jaar rond met je handen in de grond’ vertoond. De toegang is gratis, maar aanmelden via het aanmeldformulier op de website www.sowtogrow.nl. is noodzakelijk, omdat er beperkt plaats is. 

De tweede activiteit is een workshop tekenen onder leiding van Moon Smit op woensdag 1 maart om 14.00 uur en om 15.00 uur. Het onderwerp is ‘Teken je eigen tuintje’. Ook hiervoor is aanmelden voorwaarde. 

De film

De film ‘De Schooltuin: een jaar rond met je handen in de grond’ is gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaat met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. De kijker volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. De film duurt 60 minuten en is een plezier om naar te kijken voor zowel kinderen als hun ouders en opa’s en oma’s.

Aanmelden mogelijk tot en met 22 februari.

Workshop Tekenen

Onder leiding van tekendocente (werkzaam aan de RSG) Moon Smit kunnen kinderen de workshop met als onderwerp ‘Teken je eigen tuintje’ bijwonen. De eerste groep van 10 t/m 12 jaar begint om 14.00 uur, de tweede van 13 t/m 16 jaar om 15.00 uur. 

Moon zegt zelf over haar werk: ‘Mijn werk is vooral illustratief. Ik ben gek op het experimenteren met kleur en materiaal. Meestal haal ik mijn inspiratie uit de beweging van mensen, de natuur en popcultuur om mij heen. Altijd op zoek naar iets nieuws, nieuwsgierig naar alles om mij heen.’ Vanwege de schooltuinen tentoonstelling is nu het onderwerp gericht op de natuur en het werken in de (school) tuin. 

Ook deze activiteit is gratis, maar opgave voor deelname vereist. Aanmelden kan tot en met 26 februari via het formulier op de website: www.sowtogrow.nl van museum Sow to Grow.

De openingstijden van het museum zijn: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang met de museumjaarkaart. Voor meer en actuele informatie: www.sowtogrow.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl