9°C
Overcast clouds
9°C
Overcast clouds

Sinterklaas intocht op 20 november in centrum van Schagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag 20 november is het zo ver, dan komt Sinterklaas in Schagen aan. Dit jaar is er geen intocht in de haven. De stoomboot is namelijk stuk. Daarom komt hij met de koets naar het centrum! Rond 13.00 uur wordt de koets met Sint en Pieten verwacht aan het begin van de Nieuwstraat, ter hoogte van de Action en Bakkerij Slijkerman. Vanaf daar rijdt hij een ronde door het centrum. We vragen alle kinderen om Sint welkom te heten en met een vlaggetje langs de route in stadscentrum Schagen te komen staan! Ter hoogte van Intertoys gaat Sinterklaas te voet verder en bezoekt hij de Gedempte Gracht en Makado. Het bezoek duurt tot ongeveer 14.30 uur. Dan vertrekt hij weer uit Schagen.

Welkom Sinterklaasje

Sinterklaas heeft de kinderen enorm gemist het afgelopen jaar. Hij hoopt dat alle kinderen naar het centrum komen zodat hij naar ze kan zwaaien vanuit de koets. Er zijn ook danspieten en er is muziek om er een mooi feest van te maken! Vanaf  13 november kun je alvast een “Welkom Sinterklaas” vlaggetje ophalen in de KlusKeet in het Makado (open op woensdagmiddag en in het weekend).

Kleurplaat

Bij veel winkels in Schagen is vanaf 13 november ook een mooie Sinterklaas-kleurplaat op te halen. Als je de kleurplaat inlevert bij Boekhandel Plukker (Gedempte Gracht of Makado) maak je kans op leuke prijzen!

Route & Informatie:

Tijd: 13:00-14:30 uur

Start route: ca 13.00 uur Nieuwstraat ter hoogte van Action/Bakkerij Slijkerman

De koets rijdt verder door de Nieuwstraat – de Markt – Gedempte Gracht – Molenstraat.

Vervolgens terug via de Nieuwe Laagzijde weer naar de Gedempte Gracht.

Ter hoogte van By Kim / Intertoys stapt Sinterklaas uit en gaat hij te voet verder over de Gedempte Gracht naar de Markt. Bij Bistro Smul gaat Sinterklaas de Makado binnen.

Sinterklaas verlaat rond 14:30 uur het centrum.

Hou rekening met elkaar – coronamaatregelen

Natuurlijk hoopt de Sint alle kindjes te zien bij de intocht! Iedereen die naar de intocht komt, vragen we om de basisregels en -adviezen van de Rijksoverheid te volgen. De organisatoren van deze Sinterklaasactiviteit volgen de richtlijnen van de overheid; houd daarom de informatie via schagenmarktstad.nl en makadoschagen.nl en de social media in de gaten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl