4°C
Broken clouds

Punkrock en metal terug op programma JC Inventas

Zaterdag 29 april – Vanavond heeft JC Inventas in Grootebroek weer livemuziek op het programma staan. Het is lang geleden dat er bandjes op het programma stonden. Corona heeft ervoor gezorgd dat veel jonge artiesten niet de kans kregen om zichzelf te ontplooien, dus veel bands bleven beperkt tot de oefenruimte. Nu wordt de draad weer opgepakt.

De eerste band die zich deze avond aandient is Stracciatella, een punkrockband uit Enkhuizen en omgeving die is opgericht door oude schoolvrienden. Zij hebben als doel elk optreden onvergetelijk maken. Veel podiumervaring hebben ze nog niet, maar langzaam maar zeker laten ze steeds meer van zich horen. Als tweede aan de beurt is SixCubed. Deze metalband, opgericht in Andijk, heeft nog geen enkel optreden op hun naam staan. Vers van de pers dus. Dit vijftal met gezamenlijke interesses zal een krachtige set neerzetten bestaande uit eigen werk en covers. Volgens eigen zeggen “is het tijd om eindelijk eens wat ruigere muziek in de regio te brengen”. Het is stil geweest op het gebied van live-muziek, maar het is ook een teken dat er op dit gebied veel broeit in Westfriesland.

Om deze avond te realiseren slaat JC Inventas de handen ineen met bassist en mede-organisator Alex Franke van Stracciatella. “Het idee om de ruigere kant van muziek meer naar voren te brengen in West-Friesland ben ik al jaren mee bezig. Na vele optredens, zal ook Inventas nu deze luide, maar vooral extreem gezellige muziek huisvesten. Onze bands bestaan als voornaamste uit vriendengroepen, en voor ons is deze vriendschappelijkheid naar ons publiek toe dragen het allerbelangrijkst. Dit willen we niet alleen bereiken door een toffe show op een gave en bekende locatie neer te zetten, maar vooral door heerlijk luide muziek te spelen!” aldus Alex.

Om 20:00 uur gaat de deur open en de eerste band start om 20:30. Entree kost € 5,- en kan direct aan de deur betaald worden (pin of contant).

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl