9°C
Scattered clouds

Orgelconcert rond Andriessen en De Klerk in Westwoud

Op zondag 18 september 2022 speelt Gonny van der Maten op het monumentale Ypma-orgel in de St. Martinuskerk in Westwoud. Op dit orgelconcert staan de componisten Hendrik Andriessen (1892-1981) en Albert de Klerk (1917-1998) prominent op het programma. Van eerstgenoemde zullen Deuxième Choral, Aria en Thema met variaties worden uitgevoerd. De Klerk was leerling van Andriessen. Van hem wordt onder meer uit ‘Tien orgelwerken’ een Hymne (voor Hendrik Andriessen) gespeeld, naast een vijftal andere orgelwerken.

De uitvoerend organist, Gonny van der Maten (1959), is oud-leerling van Albert de Klerk, waardoor die lijn van katholieke orgelmuziek wordt voorgezet. Ze is naast concertorganist ook dirigent en docent. Aan het Sweelinck Conservatorium slaagde ze cum laude voor hoofdvak orgel en tot 1 mei 2021 was ze voorzitter van de Andriessen/De Klerk-stichting. Op 13 februari 2022 werd ze Ridder in de Orde van Oranje Nassau b.g.v. 30 jaar medewerking aan het Haarlems Concertkoor. Ze heeft in haar uitgebreide carrière gespeeld op beroemde orgels in o.m. de Bavo Haarlem, Domkerk Utrecht, Laurenskerk Rotterdam, Grote Kerk Leeuwarden, etc.

Het grootste orgel van orgelbouwer Ypma is zeer geschikt voor het repertoire van Andriessen en De Klerk. Het belooft in Westwoud (Dr. Nuijensstraat 78) dan ook een mooi concert van ongeveer een uur te worden. Toegang is gratis, wel is er een deurcollecte. Aanvang is 15.30 uur.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl