0°C

Orgelconcert in de Sint Werenfriduskerk: Jan van der Leek speelt werken van Joseph Jongen, Camille Saint-Saens en anderen

Jan van der Leek
Datum evenement: 18 juni

Op dinsdag 18 juni speelt de Enkhuizer organist Jan van der Leek om 20.00 uur het eerste orgelconcert van dit jaar in de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof. Hij zal werken spelen van Joseph Jongen, Camille Saint-Saens , Louis Vierne, Jean-Jacques Grunenwald, Saint  Dom Paul Benoit, Gaston Litaize, Jehan Alain en Albert Alain. De beide laatstgenoemde componisten zijn respectievelijk de broer en de vader van de beroemde Franse organiste Marie-Claire Alain.

Jan van der Leek ontving in de jaren zeventig zijn orgelopleiding van Hans van Nieuwkoop aan de Muziekpedagogische Akademie te Alkmaar. Ook voltooide hij aan dit instituut een koordirectieopleiding.  Hij heeft als orgeldocent gewerkt aan enkele muziekscholen en een aantal koren gedirigeerd, o.m. die van de Werenfriduskerk. In de jaren negentig heeft hij opnames gemaakt van orgels in West-Friesland en deze uitgezonden voor Radio Hoorn. In 2007 is een CD verschenen van het Gradussen/Van Dinter-orgel in de Sint Werenfriduskerk.

Het orgel werd in 1863 in de vorige kerk gebouwd door van Mathieu van Dinter, en in 1883 door de gebr. Gradussen in de huidige kerk omgebouwd. Het is een romantisch Frans/Belgisch instrument. Daardoor  onderscheidt het zich van de orgels in de wijde Westfriese omgeving. In 2000 werd een algehele restauratie uitgevoerd.

Aanvang concert: 20.00 uur. Toegang: gratis – na afloop deurcollecte

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl