0°C

Orgelconcert door Mark Heerink in de Koepelkerk  

Maandag 29 mei – Op tweede Pinksterdag, maandagmiddag 29 mei 2023, geeft de Hoornse stadsorganist Mark Heerink een orgelconcert in de Koepelkerk aan het Grote Noord. Hij gebruikt hierbij beide orgels die de kerk rijk is, het Maarschalkerweerd-orgel uit 1883 en het Klop-orgel uit 2008.

Het programma is zeer divers samengesteld: werken van Hans Friedrich Micheelsen en Albert De Klerk op het Klop-orgel, en werken van Johann Sebastian Bach (Concerto in G BWV 571), Jan Vermulst, Max Reger, César Franck (Deuxième Choral) en Hans Leenders op het Maarschalkerweerd-orgel. Van deze laatste componist speelt Heerink het Te Deum, een werk dat vorig jaar speciaal voor hem gecomponeerd werd.

Organisatie
Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan de organisatie hoopt dat iedereen naar vermogen aan zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op: orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl