Opening ontdekkingstuin de Garden op 2 juli

ENKHUIZEN 2 juli – In Enkhuizen groeit iets moois. Op zaterdag 2 juli om 11:00 uur opent de Garden de onzichtbare deuren naar dé showtuin voor groenten, bloemen en kruiden. Vlak voor de historische Koepoort en stadsmuur worden bezoekers meegenomen op een ontdekkingsreis langs alles wat groeit en bloeit op onze vruchtbare grond.

Weet jij nog hoe bloemen, planten en kruiden eruitzien voordat ze verpakt in handzame zakjes en pakjes, voorzien van labels en toevoegingen, in de schappen van de supermarkt liggen? In de Garden ontdekt het brede publiek hoe groenten, kruiden en bloemen groeien in het veld.

Wat is er te zien?

Van exotische bloemen tot vergeten groenten, in de Garden komt alle flora goed tot zijn recht. Een moestuin met de groenten uit onze maaltijden, een proeftuin met kruiden die we kennen uit potjes en zakjes. En een showtuin met de mooiste boeketten van de natuur. Doe inspiratie op voor de eigen tuin, zie hoe gewassen groeien, maak een reis door de tijd met groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Waarom de Garden?

Ervaringsdeskundigen wenden hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé showtuin van de zaadwereld. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.  Ton de Rooij werkte zo’n 50 jaar in binnen- en buitenland voor de zaadsector. Hij is voorzitter van Stichting de Garden.

“Nederland is wereldkampioen zaadveredeling. Daar mogen we trots op zijn omdat West-Friesland de bakermat is van deze sector. Veel bedrijven dragen actief bij aan de ontwikkeling en export. Maar hoeveel weet het brede publiek nog van de groei en bloei van ons voedsel? Wij vinden het belangrijk deze kennis terug te brengen bij de consument. In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen. Of je nu liefhebber bent van tuinieren, werkzaam in de branche of met je kinderen erop uit wilt.”

Vrijwilligers

De Rooij: “Vrijwilligers houden de tuin bij, ontvangen de bezoekers en voorzien hen desgewenst van informatie. We vragen een kleine bijdrage om in het onderhoud te voorzien en de Garden de komende jaren verder te verfraaien. Bezoekers kunnen de Garden los bezoeken, maar ook als onderdeel van een bootarrangement. Heerlijk als gezinsuitje in het weekend of de zomervakantie.”

Openingstijden en bereikbaarheid

Recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor, begroet de Garden bezoekers op zaterdag en zondag tussen 11:00 en 17:00 uur.  Open in de periode van 2 juli tot en met 25 september 2022. Entree is € 5,00 voor volwassenen, € 2,50 voor jongeren tussen 13 en 19 jaar en gratis voor kinderen tot 13 jaar. Of je nu per auto, fiets of boot komt, de Garden is gemakkelijk te bereiken. De auto parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd. Bootreizigers zijn welkom via www.rondvaartenkhuizen.nl.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.degarden.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl