11°C
Overcast clouds

Nieuw elan Enkhuizer jazzfestival op vrijdag met Jazz & Swing Night

De start van het 47e Jazz Festival Enkhuizen zal er anders uitzien dan bij de voorgaande edities. Niet één maar twee locaties moeten the best of both worlds vertegenwoordigen en het brede publiek op zijn wenken bedienen.

Hoewel de reacties altijd goed waren bleef het vrijdagavondspektakel altijd wat achter bij de volgende twee dagen. Grofweg zijn er twee soorten bezoekers die moeilijk op één plek tevreden te stellen waren, waardoor er dit jaar gekozen is voor twee locaties waar bezoekers het festival af kunnen trappen:

Het Stationscafé biedt plaats en vertier aan de echte liefhebber van jazzmuziek die het liefst zo dicht mogelijk bij de band gaat zitten om maar geen strijk van een snaar of pufje lucht uit een koperen uiteinde te hoeven missen. Dit is de Jazz Night-groep. Voor hun speelt het internationale, aan de conservatorium geschoolde Fried Seven, met een gemiddelde leeftijd van amper twintig, prachtige luistermuziek uit de jaren twintig.

Aan de andere kant van het water is het rumoeriger bij het Swing Night-gedeelte van de avond in de Werf, wat afgestemd is op de fan van het jazzfestival die gaat voor dansbare en swingende jazzmuziek met aanstekelijke muzikanten. Hier wordt er meer lichamelijke inspanning gevraagd van het publiek met energieke optredens van de Funky Butt en King Pleasure & the Biscuit Boys. Ga ervan uit dat de dansvloer hier de hele avond bezet zal zijn.

En worden de benen onrustig in het Stationscafé of kunnen ze juist wel wat rust gebruiken in de Werf kunnen de jazzers swingen of de swingers jazzen met dezelfde kaart aan de overkant van het water. 

Kaarten zijn te bestellen via onze website www.jazzfestivalenkhuizen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl