4°C
Broken clouds

Muzikaal winterverhaal Selma Lagerlöf

18 december, MedemblikVoor jong én oud – vanaf 6 jaar ! Kijk en luister op zondagmiddag 18 december 2022 in de Bonifaciuskerk Medemblik naar Trollenmuziek : een muzikaal winter-/kerstverhaal, waarin een kerkorgel kwaadaardig gromt en kreunt, luidkeels tiert en gilt. Het instrument is ooit vervloekt. Het orgel kan alleen bevrijd worden wanneer een eenvoudige organist het over zijn hart verkrijgt om op kerstnacht vrede te sluiten met de trollen in het bos.

Dit sfeervolle wintersprookje is geschreven door de Zweedse meesterverteller Selma Lagerlöf . Wie kent haar niet, ze is een vermaard schrijfster van o.a De wonderbare reis van Nils Holgersson. In 1909 ontving ze, als eerste vrouw, de Nobelprijs voor Literatuur.

Het boeiende verhaal wordt voorgelezen door stemacteur Florian de Backere.

Pianiste Helena Basilova vertolkt op de vleugel alle muziek die in het verhaal klinkt: de trollenmuziek, het vervloekte orgel en de hemelse klanken uit de kerstnacht. Dus je hoort onder meer klassieke pianomuziek uit het hoge Noorden (Edvard Grieg) en sprookjesachtige klanken uit het verre Oosten (Sergei Prokofiev).

Dat wordt een hele leuke zondagmiddag! Aanvang 14.00 uur Entree € 8 – kinderen t/m 12 jaar € 5 Tickets: www.ticketkantoor.nl/shop/trollenmuziek

INFO: spbobonifaciuskerk@gmail.com

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl