0°C

Mis Het Niet: The Amazing Stroopwafels Live in de Kerk van Aartswoud

amazing stroopwafels2
Datum evenement: 16 maart

The Amazing Stroopwafels is een op 21 maart 1979 opgericht straatorkest bestaande uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

‘Oude Maasweg’ is inmiddels een klassieker van The Amazing Stroopwafels; het nummer heeft op de 26e plaats in de Top 2000 van Radio 2 gestaan. Een lied dat veel bij Radio Tour de France te horen was, ‘Ik Ga Naar Frankrijk’, stond in die lijst op 805. Wim Kerkhof en Rien de Bruin zijn nog regelmatig in de Rotterdamse binnenstad te bewonderen. Bij optredens in zalen, op feesten en partijen worden zij daarbij altijd vergezeld door gitarist Arie van der Graaf. De groep heeft inmiddels meer dan 5400 optredens verzorgd. Anno 2007 maakten The Amazing Stroopwafels 20 albums, 41 singles en een dvd vanwege het 25 jarig jubileum in 2004. Een dvd met historische clips kwam uit in 2006.

Hun klassieker Oude Maasweg staat steevast hoog in de TOP 2000 en is al meer dan 6 miljoen keer gestreamd op Spotify. Deze eigenzinnige Rotterdamse formatie rondom frontman Wim Kerkhof (fenomenaal liedjesschrijver en wereldreiziger), is een band die niet in een hokje te stoppen is, een optreden voelt als een doldwaze roadtrip door vier decennia Nederlandse popgeschiedenis.

De afwisseling van speelplekken (nog steeds van de straat tot de huiskamer, van café tot theater) werkt zeer inspirerend en het enthousiasme waarmee gemusiceerd wordt is onveranderd groot. The Amazing Stroopwafels vormen nog altijd één van de meest optredende bands van Nederland. En als het aan hen ligt, gaan zij daar tot lang nadat ze er bij neergevallen zijn mee door.

De Amazing Stroopwafels is zo’n live act die je absoluut eens gezien moet hebben in je leven!

Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Entree: € 20,00
Kaarten: info@kerkaartswoud.nl
Locatie: Schoolstraat 45, 1719 AT Aartswoud

Ik Ga Naar Frankrijk · The Amazing Stroopwafels

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl