5°C
Scattered clouds

Milde klanken in Bachcantate

Zondag 16 april – Op zondag 16 april om 17.00 uur klinkt in de Zuiderkerk de Bachcantate: BWV 98 ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’, waarin het gelijknamige lied centraal staat. De cantate wordt uitgevoerd door jonge talentvolle solisten begeleid door ervaren barokinstrumentalisten en het Enkhuizer Bach Ensemble o.l.v Jerry Korsmit.

In tegenstelling tot twee andere cantates met dezelfde naam, is deze cantate geen zogenaamde Choralcantate, maar een werk waarin slechts het openingskoor de tekst van het lied naar voren brengt. Alle andere teksten zijn van een onbekende dichter. Het werk klonk voor het eerst op 10 november 1726, uitgevoerd door solisten, een koor en slechts begeleid door strijkers en twee hobo’s. In de uitvoering van zondag 16 april maken de strijkers gebruik van instrumenten met darmsnaren, dusniet met moderne stalen snaren. Dit geeft een mildere klank, waardoor de stemmen en de houtblazers veel beter tot hun recht kunnen komen. De cantate vormt het hoogtepunt van een middagdienst met daarin verder het motet ‘Bleib bei Uns’ van Samuel Scheidt. Ds. Hetty Boersma zal voorgaan en de teksten van de cantate verbinden met het verhaal van de Emmaüsgangers.

De toegang is gratis, maar omdat de kosten voor een cantate rond de 2500 euro liggen, zal er aan de deur bij de uitgang een collecte worden gehouden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl