14°C
Clear sky

Matthäus Passion 2023 in de Westerkerk

25 maart, Enkhuizen – Om 19:30 uur Westerkerk te Enkhuizen wordt voor de 15e keer in haar 140-jarig bestaan door Stem en Snaren de Matthäus Passion uitgevoerd. Weliswaar twee jaar later dan gepland, vanwege de coronacrisis, maar nu is het dan zover. Bijna honderd enthousiaste koorleden zullen samen met het uit professionele musici bestaande Nederlands Begeleidingsorkest en met medewerking van prachtige solisten dit meest bekende werk van Johannes Sebastian Bach uitvoeren. Het Noord-Hollands selectiekoor uit Zuidoostbeemster, dat gevormd wordt door 15 koorleden in de leeftijd van 10 tot 19 jaar, zal het openingskoor en het slotkoor van het eerste deel meezingen.

Nergens ter wereld wordt de Matthäus Passion zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Jaarlijks rond de paastijd zo’n 200 keer, met Noord-Holland als koploper.

De drie eeuwen oude compositie over het lijden en sterven van Jezus is onovertroffen in kracht en schoonheid. Ieder jaar zijn er duizenden mensen bezig met een uitvoering van deze Passie en ieder jaar worden mensen opnieuw geraakt door dit prachtige werk. Niet alleen zijn het de emoties die van alle tijden zijn: angst, woede, vreugde, verdriet en wanhoop wisselen elkaar in hoog tempo af. Wat ook meetelt is dat het stuk ruimte biedt voor eigen interpretatie van de dirigent en dus voor variatie in uitvoering. Zo blijft het werk levend en actueel.

Naast het Nederlands Begeleidingsorkest, onder leiding van Evert Jan Schuur, en het Noord-Hollands selectiekoor, verlenen de volgende solisten hun medewerking. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marcel Joosen.

Solisten:

Aliya Akhmadeeva – sopraan

Esther Kuiper- mezzosopraan

Peter Vos- tenor

Hans Hinz – bas

Martijn Sanders – bas

Jeroen de Vaal – tenor

Kaarten à € 40,00 (incl. programmaboekje en consumptie in de pauze) en gereserveerde VIP-zitplaatsen à € 60,00 zijn te bestellen via de website van Stem en Snaren (www.stemensnaren.nl).

De uitvoering van de Matthäus Passion wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Enkhuizen”.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl