Manon Henzen is culinair historica en richtte in 2011 ‘eet!verleden’ op. Ze wil mensen inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onderandere lezingen, kookreizen, kookboeken en online historische kookcursussen.
In het Bakkerijmuseum Medemblik gaat ze, hoe kan het ook anders, dieper in op de geschiedenis van koek. Van de oudheid tot aan de tweede wereldoorlog, welke technieken en ingrediënten werd er gebruikt?
Aan de hand van prachtige historische afbeeldingen en oude kookboeken uit de collectie van Manon en van het museum vertelt ze hierover. En…. er valt ook iets te proeven!
U kunt de lezing van Manon Henzen bijwonen op zondag 23 juni 2024 om 14 uur in Bakkerijmuseum “De Oude Bakkerij” in Medemblik
- Aanvang: 14.30 uur
- Kosten naast de reguliere toegangsprijs: €2,50 p.p.
- Minimum leeftijd: 16 jaar
- Reserveren kan via onze website: www.deoudebakkerij.nl
Meer informatie via:
Jacco Spil of Ariane Vervoorn
info@deoudebakkerij.nl
0227 54 50 14 of 06- 25188841