19°C
Clear sky

Maak nu al kennis met de sterren van morgen

12 januari, Heerhugowaard – De sterren van morgen laten zich zien tijdens de dansshow ‘Talent On The move’. Een spectaculaire dansshow waar jong talent zich laat zien in een explosieve en spectaculaire dansshow.

‘Talent On The Move’ is een show die al sinds 2009 jaarlijks door het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam wordt gehouden. In ‘Talent On The Move’ kan het publiek kennismaken met het spraakmakende danstalent van Codarts Rotterdam. Codarts Rotterdam is dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. 

Samuel Wuersten, artistiek en algemeen directeur van het Holland Dance Festival is trots op de show ‘Talent On The Move’ “We laten het Nederlandse publiek kennismaken met de sterren van morgen”, zegt hij enthousiast.

Tijdens de tournee die komende week begint kunnen dansliefhebbers genieten van het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft – van solo’s en duetten, groepswerken, bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar ook nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts Dance Company zijn gecreëerd. De virtuoze en veelzijdige topdanstalenten dansen een aanstekelijke en zeer afwisselende voorstelling op het hoogste niveau.

“Het mooie aan ‘Talent On The Move’ vind ik de passie en energie die van het podium afspatten. Ieder jaar weer, maar ieder jaar weer anders”, aldus Wuersten.

Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam willen met Talent On The Move, jong toptalent een landelijk podium bieden om uitgebreide, noodzakelijke toneelervaring opdoen.

Samuel Wuersten. De directeur die al sinds 2009 Talent On The Move programmeert ziet dat Nederland dans heeft omarmd.  “Nederland is echt een land van kijken. Dat zie je aan onze vooraanstaande positie op het gebied van beeldende kunst, design, architectuur – en in de podiumkunsten aan de dans”, zegt hij.  “De infrastructuur zit goed in elkaar”,  vervolgt hij. “Er zijn goede opleidingen, ruime theatervoorzieningen en er is een sterke mix van vaste gezelschappen en vrije sector producties. Ook zie ik dat het imago van dans aan het verbeteren is.”

Talent

Volgens Wuersten is er in Nederland erg veel talent. “Het is fijn dat dit jonge talent zich tijdens de tournee van ‘Talent On The Move’ kan laten zien. Ik hoop dat veel mensen komen kijken naar de prestaties van deze talentvolle jonge dansers waar we in de toekomst nog veel van gaan horen.”

‘Talent On The Move’ is van 11 januari tot en met 10 mei te zien in theaters in heel Nederland. De voorstelling is 12 januari te zien in Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard. Kaarten via www.coolkunstencultuur.nl. Meer info over ‘Talent On The Move’ en de speellijst op www.holland-dance.com.

Foto, Arash Nikkah-Kane

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl