0°C

Lunchconcert met organist Pieter Rynja in Lutherse Kerk

Op woensdagmiddag 16 augustus geeft organist Pieter Rynja een lunchconcert in de Lutherse Kerk aan Ramen in Hoorn. Het is het laatste concert dat Stichting Concertfonds Hoornse Orgels deze zomer organiseert.

De organist heeft een boeiend programma samengesteld, uitstekend passend bij de mogelijkheden van het prachtige Pieter Müller-orgel in de Lutherse Kerk. Zo kunt u luisteren naar Herr Jesu Christ dich zu uns wend en Schmücke dich, o liebe Seele uit de Fugierende und Verändernde Choräle van Georg Ph.Telemann, de vijfde orgelsonate van Carl Ph. Em. Bach, enkele delen uit het Flötenuhr van Joseph Haydn en het Concerto per organo van Joseph A.X. Auffmann.

Pieter Rynja is klavecinist, organist, componist en dichter en studeerde studeerde bij Jaap Spigt, Simon C. Jansen en Hans van Nieuwkoop. Voor specialisatie 20e eeuwse muziek werd hij opgeleid door o.a. Wim de Ruiter en Daan Manneke. Hij volgde cursussen en masterclasses bij diverse docenten en componisten. Is werkzaam als docent, componist, en uitvoerend musicus. Begeleider van koren, ensembles en solisten. Is klavecinist van het Alkmaars barokensemble Ferroforte, geeft concerten in binnen-en buitenland. Tevens werkt hij met enige regelmaat aan multidisciplinaire projecten, waarbij de relatie muziek-tekst-beeldende kunst centraal staat. Geeft improvisatie/compositie-workshops en cursussen, waarin ruim aandacht wordt besteed aan de relatie tussen de beeldende kunst en de westerse kunstmuziek. Is lid van het Nieuw Geneco (Genootschap van Nederlandse Componisten), en werkend lid van het KCB (Kunstenaars Centrum Bergen).

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels en stadsorganist Mark Heerink, begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Lutherse Kerk ligt aan Ramen 4 in Hoorn.

De toegang is gratis zodat iedereen dit concert kan bezoeken. Wel hoopt de organisatie dat de bezoekers naar vermogen bijdragen aan de collecte na afloop. Voor meer informatie kunt u kijken op: orgelconcerten-hoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl