0°C

Lunchconcert in het Foreestenhuis

Op woensdagmiddag 19 juli geven organist Frank van Wijk en blokfluitiste Marianne Hoek een lunchconcert in het Foreestenhuis aan het Grote Oost in Hoorn.

De intieme kerkzaal en het prachtige Knipscheer-orgel in het Foreestenhuis zorgen voor een ideale locatie voor een concert met orgel en blokfluit. Op het programma staan werken van Bach, Frescobaldi, Vivaldi en Telemann.

Marianne Hoek studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam Tevens voltooide zij een studie pedagogiek MO, een opleiding tot AMV-docent en docent Samenspel.

Zij maakt deel uit van blokfluitensemble ‘Dijk en Duin Consort’ en speelt regelmatig in diverse ad hoc ensembles. Zij geeft blokfluitles, kindercursussen, leidt ensembles en is coördinator van het Muziekcollectief Ouder-Amstel.

Frank van Wijk studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam de hoofdvakken orgel (bij resp. Piet Kee, Jacques van Oortmerssen en Hans van Nieuwkoop), clavecimbel (bij Bob van Asperen en Kees Rosenhart) en kerkmuziek (ondermeer bij Klaas Bolt).
Hij is actief als docent (orgel, clavecimbel en clavichord), kerkmusicus (organist van de Ruïnekerk te Bergen NH), beheerder van het Müller-orgel (1762) van de Kapelkerk te Alkmaar en uitvoerend musicus met een uitgebreide concertpraktijk. Verder is hij nauw betrokken bij de orgelactiviteiten in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en Orgelfestival Holland. Met de Alkmaarse stadsorganist Pieter van Dijk vormt hij een orgelduo. Hij maakte verschillende CD-opnames en publiceert regelmatig artikelen. In 2012 verscheen bij uitgeverij Donemus een 32-delige uitgave van de verzamelde werken van de Nederlandse componist, organist en Bachpionier Johannes Gijsbertus Bastiaans (1812-1875), waarvan hij de uitgave van de orgelwerken verzorgde.

Organisatie
Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels en stadsorganist Mark Heerink, begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Het Foreestenhuis ligt aan het Grote Oost 43 in Hoorn.

De toegang is gratis zodat iedereen dit concert kan bezoeken. Wel hoopt de organisatie dat de bezoekers naar vermogen bijdragen aan de collecte na afloop. Voor meer informatie kunt u kijken op: orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl