16°C
Clear sky

Lunchconcert in de Oosterkerk door organist Gert van Hoef

HOORN 10 augustus – Al sinds het prille begin van zijn carrière plaatst Gert van Hoef filmpjes van zijn orgelspel op YouTube. Mede daardoor geniet hij aanzienlijke bekendheid en geeft hij jaarlijks vele concerten in binnen-en buitenland.

Op 13-jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en raakte hij geïnspireerd door het orgelspel van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassic-music orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijdscategorie. In augustus 2020 behaalde hij de eerste prijs bij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw en in 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Gert van Hoef studeerde hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en deed op 21 juni 2017 eindexamen (Bachelor) op het magistrale Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem.

Programma

Op het programma staan Ein Siegesgesang Israels ´Alla Händel’ van S. Karg-Elert, de Minuet in A majeur van Boccherini, Hope (arr. Gert van Hoef) van Yiruma, Badinerie van J.S. Bach en de Toccata ´God roept ons broeders tot de daad’ van –  K.J. Mulder.

Organisatie

Het concert wordt georganiseerd Stichting Concertfonds Hoornse Orgels, begint op woensdagmiddag 10 augustus om 13:00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn. De toegang is gratis zodat dit concert voor iedereen toegankelijk is. Na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels: www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl