13°C
Clear sky

Lunchconcert in de Oosterkerk

Op woensdagmiddag 5 juli geeft organist Wim Dijkstra een lunchconcert in de Oosterkerk aan het Grote Oost. Het is het eerste lunchconcert dat Stichting Concertfonds Hoornse Orgels dit jaar organiseert.

De organist heeft voor dit concert een hoogst origineel programma samengesteld. Wat dacht u van een Slow Bossa Nova van Marian McPartland of Roemeense Volksdansen van Béla Bartók? Ook zal Dijkstra meer gangbaar repertoire uitvoeren van onder meer Dietrich Buxtehude en Wolfgang Amadeus Mozart.

Organist
Wim Dijkstra heeft inmiddels een grote reputatie opgebouwd als musicus. Hij studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en is als organist verbonden aan de Grote Kerk in Monnickendam en bespeler van het monumentale Gerstenhauer-orgel (1780) en het Bruce-orgel (begin 19e eeuw).

Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk als solist, continuospeler en begeleider en speelt bij tal van professionele ensembles en orkesten. Met dirigent Maria van Nieukerken organiseert hij de concertserie Bach in Monnickendam. In die serie voeren vanaf 2004 kamerkoor PA’dam en het Nicolaas Consort naast Bachcantates tal van andere werken uit en is er bijzondere aandacht voor het orgel. Als koordirigent is hij werkzaam in Leiden en Onderdijk. Wim Dijkstra heeft een grote liefde voor opera en muziektheater. Hij speelt regelmatig bij World Opera Lab en heeft verschillende opera’s gedirigeerd bij zijn eigen gezelschap, Opera Festa in Leiden. Wim Dijkstra maakte CD- opnames van het gehele Wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach op historische orgels.

Organisatie
Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels, begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58 in Hoorn.

De toegang is gratis zodat iedereen dit concert kan bezoeken. Wel hoopt de organisatie dat de bezoekers naar vermogen bijdragen aan de collecte na afloop. Voor meer informatie kunt u kijken op: orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl