28°C
Broken clouds

Lunchconcert in de Hoornse Koepelkerk met hoboïste Marlies van Gangelen

HOORN 13 juli – Op woensdagmiddag 13 juli 2022 geeft hoboïste Marlies van Gangelen samen met organist Mark Heerink een lunchconcert in de Koepelkerk. Marlies van Gangelen studeerde onder meer aan de Academie voor Muzikaal Talent, het Conservatorium van Amsterdam en aan de Guildhall School for Music and Drama. In Londen ontplooide Marlies zich als experimenteel en improviserend hoboïst.

Zo speelde zij een jaar bij het London Improvisers Orchestra (2013-2014) en werkte ze samen met de Engelse muzikant Damon Albarn (bekend van Blur en Gorillaz) in het collectief Africa Express. Naast haar carrière als uitvoerend musicus is Marlies intensief betrokken bij maatschappelijke projecten. Als deel van haar opleiding aan de Guildhall School in Londen werkte ze met daklozen, ziekenhuispatiënten en asielzoekers. In 2012, 2013 en 2014 reisde ze op uitnodiging van UNWRA met stichting Jebel Music naar Jordanië, waar ze muziekprojecten leidde voor Palestijnse en Syrische vluchtelingen.

Divers programma

Het programma is heel divers samengesteld. Zo kunnen de bezoekers kunnen luisteren naar het eerste deel uit het Concerto in d van Tomaso Albinoni, Gabriel’s Oboe van Ennio Morricone en Oblivion van Astor Piazzolla. Mark Heerink voert voor orgel-solo het spectaculaire Pièce Heroïque van César Franck uit en Marlies van Gangelen speelt voor hobo-solo twee delen uit de Fantasia in a-moll van Georg Philip Telemann en zij gaat ook improviseren waarbij ook elektronica te pas zal komen. Kortom een zeer divers en origineel programma.  

Organisatie

Het concert begint om 13:00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD in Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl