0°C

Lezing Over Vernietigingskamp Sobibór: Een diepgaande verkenning met virtuele reconstructie en zeldzame foto’s in Oorlogsmuseum Medemblik

jeroen mol 3d beeld - 2
3D reconstructie van Vernietigingskamp Sobibór - door Jeroen Mol
Datum evenement: 8 maart

Na decennia van onderzoek en archeologische ontdekkingen, wordt de visuele representatie van het vernietigingskamp Sobibór op indrukwekkende wijze onthuld. Jeroen Mol, een expert op het gebied van 3D-reconstructie, heeft een nauwkeurige en gedetailleerde reconstructie gemaakt van Sobibór, gebaseerd op ooggetuigenverslagen en archeologische vondsten.

3D reconstructie van Vernietigingskamp Sobibór - door Jeroen Mol

3D reconstructie van Vernietigingskamp Sobibór – door Jeroen Mol

Het project begon met de opgraving van de gaskamer van Sobibór in 2014, wat nieuwe inzichten verschafte in de structuur van het kamp. Met deze informatie als leidraad heeft Jeroen Mol in 2015 de opdracht gekregen om een virtuele 3D-reconstructie te maken van het kamp. Deze reconstructie, die aanvankelijk in 2015 werd gepresenteerd in een Virtual Reality-omgeving in Kamp Vugt, wordt nu op het scherm gepresenteerd, waarbij bezoekers een virtuele tour door Sobibór maken.

Recentelijk zijn er belangrijke ontdekkingen gedaan, waaronder een doos met 350 foto’s die waren genomen door de plaatsvervangend kampcommandant Johan Niemann. Deze zeldzame foto’s, gepubliceerd in het boek Het Niemann Album, bieden een uniek inzicht in het kampleven en bevestigen enkele verhalen die eerder zijn verteld.

Jeroen Mol zal tijdens de presentatie de foto’s tonen en op de plattegrond aangeven waar deze zijn genomen, waardoor bezoekers een nog completer beeld krijgen van Sobibór en de verschrikkingen die daar hebben plaatsgevonden.

Dit baanbrekende project biedt een belangrijke educatieve en herdenkingservaring, en draagt bij aan het behoud van de herinnering aan de slachtoffers van Sobibór.

Tickets boeken:
www.oorlogsmuseummedemblik.nl, zie het kopje ‘Activiteiten’ en dan ‘W.O.II Lezingen’
Datum: vrijdag 8 maart 2024
Avondmaal: 18:30 (alleen op inschrijving)
Inloop: 19:15
Start lezing: 20:00
(De lezing bestaat uit 2x 45 min. met een pauze van 20 min.)
Kosten ticket: €10 per persoon (Museumkaart = gratis)
(opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting)
Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl