19°C
Overcast clouds

Leergeld West-Friesland organiseert “Eten voor het goede doel”

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen in de schoolleeftijd die opgroeien in een gezin met beperkte middelen. Met schoolkosten, sport, cultuur of hobby. Want alle kinderen moeten meedoen. Nu meedoen is later meetellen!

Op 6 november 2021 organiseert stichting Leergeld West-Friesland een sponsordiner. Pre-corona werd dit diner jaarlijks georganiseerd, maar vorig jaar moesten we verstek laten gaan. Met in achtneming van de dan geldende corona-maatregelen kunnen we dit najaar weer voor gastheer/-dame spelen. En we hebben er zin in!

De organisatie is op iets andere leest geschoeid dan in eerdere jaren. Voorheen werd een kok uit een gerenommeerd restaurant in de omgeving benaderd. Dat leek ons na de corona-lockdown een minder goed idee. We hebben contact gezocht met chefkok Richard Hoogland uit het Dijklander ziekenhuis. Richard heeft ruime ervaring in het restaurantwezen en reageerde direct heel enthousiast. Hij had wel twee voorwaarden: het diner wordt gehouden in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis. Dan heeft hij de beschikking over alles wat er nodig is voor het bereiden van een maaltijd én hij kent er de weg. Daarnaast wil hij helemaal los gaan wat betreft het menu. Hij krijgt de vrije hand. Het ziekenhuis heeft desgevraagd ook alle medewerking toegezegd.

Het lijkt misschien minder voor de hand liggen om een chic diner in een personeelsrestaurant te houden, maar iedereen die wel eens een feestelijk diner in het ziekenhuis heeft meegemaakt (personeelsfeesten, kerstdiner voor patiënten en familie) weet waartoe het keukengilde in staat is. Aan de kwaliteit van het gebodene hoeft niet getwijfeld te worden! De entree wordt zo ingericht dat onze gasten niet door het ziekenhuis komen. Dan hebben én patiënten en bezoekers én gasten van het diner geen hinder van elkaar.

Bijzondere samenwerking is er met de horeca-opleiding van het Horizon-college. Voor deze studenten is het sponsordiner een specifieke school projectopdracht. Zij gaan ons helpen met de bediening, hand- en spandiensten in de keuken, ontvangst bij de parkeerplaats (bij de school naast het ziekenhuis) en het opruimwerk. Alles om onze gasten zich zo welkom mogelijk te laten voelen.

Nadat u uw auto gratis heeft geparkeerd, wordt u feestelijk ontvangen in een aangeklede zaal. Terwijl u geniet van een culinair diner met uitgekiend bijpassend wijnarrangement, klinkt er muziek en wordt u vermaakt door spreekstalmeester Gerard Berkhout.

Een sponsordiner dient om geld op te halen. Leergeld wordt deels gesubsidieerd door de West – Friese gemeenten, maar een belangrijk deel moeten we zelf genereren. Leergeld werkt met louter vrijwilligers. Bovendien bedragen onze overheadkosten slechts 10 % waar 25 % is toegestaan voor goede doelenstichtingen. Van elke euro komt dus 90 cent ten goede aan de kinderen.

Het diner kost 125 euro per couvert. Bovendien zijn we van plan om tussen de gangen door enkele items te veilen die zeer de moeite waard zijn.

Inschrijven kan via communicatie@leergeldwestfriesland.nl en uw betaling zien we graag tegemoet op rekeningnummer  NL02 RABO 0126 122 911 ten name van Stichting Leergeld West-Friesland ovv Sponsordiner. Na ontvangst van uw bijdrage is de inschrijving definitief.

Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl