-0°C
Scattered clouds

Laatste Bovenkarspelse kerkeveiling Sint Martinuskerk

Vrijdag 17 maart – Een historisch moment in de Halve Maan te Bovenkarspel zal plaatsvinden op vrijdagavond 17 maart. Deze avond zal namelijk de 92e en tevens laatste officiële kerkeveiling georganiseerd worden.

Kavels als een mysterybox, taarten, kilo’s paling, kaartavondjes, hebbedingetjes en dagjes uit zullen worden geveild ten behoeve van het onderhoud van de Sint Martinuskerk. Voor het allerlaatste jaar! Want volgend jaar wil het comité de kerkeveiling omgedoopt hebben tot een algemenere gemeenschapsveiling, waardoor niet alleen de kerk maar ook diverse verenigingen de vruchten zullen plukken van de opbrengst, die dikwijls in de tienduizenden euro’s loopt.

Opbrengsten verenigingen
Ter ere van deze heuglijke koerswijziging zullen reeds de 17e enkele kavels onder hamer gaan die afkomstig zijn van verenigingen. De opbrengst hiervan zal direct ten goede komen aan deze zelfde verenigingen. Vanaf volgend jaar heeft het comite dus de intentie om de opbrengst in het geheel te verdelen onder alle deelnemende partijen. Kan uw Bovenkarspelse vereniging ook wel een appeltje voor de dorst gebruiken? Neem dan contact op met het comité via martinus.kerkeveiling@gmail.com om je aan te sluiten.

Maar nu eerst! De laatste officiële Kerkeveiling, op vrijdag 17 maart vanaf 19,30 uur in de Halve Maan. Wees welkom voor een gezellige avond van en voor Bovenkarspelers! Misschien gaat u wel naar huis met een cursus speksteen bewerken terwijl u tegelijkertijd uw vereniging of parochie een extra steuntje in de rug geeft.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl