0°C

Laat je inspireren en kom het handwerk waarderen op de Textieldag van Museumboerderij West-Frisia

kantklossen foto door Eddy Hooiveld
Foto door Eddy Hooiveld
Datum evenement: 2 juni

Deze zondag staat onze mooie museumboerderij weer in het teken van textiel. De deelnemers laten hun vaardigheden zien met oude en met nieuwe technieken. Er is onder andere kralen breien, kantklossen, spinnen, fijn borduurwerk en prachtig historisch textiel. Je kunt ook de kunst van het zijde schilderen bewonderen, maar ook hoe gehaakte kroonluchters worden gemaakt en wat je allemaal met vilt kan maken. Een aantal deelnemers van de handwerkclub die in de Lindenhof in Hoogwoud bij elkaar komen, zijn er deze keer ook bij.

Alle deelnemers vertellen graag over het al het moois dat ze maken en de technieken die ze gebruiken. Verschillenden van hen verkopen op deze dag ook hun producten.

De entree is € 4,00. Dat is op deze dag inclusief het bezoek van de museumboerderij. Kinderen tot 12 jaar en vrienden van het museum hebben gratis toegang. 

Bij de museumboerderij hoort ook de Kapberg, onze kleine horecaruimte in huiselijke stijl met een fantastisch uitzicht over de omgeving en omringende weilanden.Je kunt hier genieten van een kopje koffie of thee met West-Friese krentenmik of ander lekkers. 

Locatie: Koningspade 31 Hoogwoud
Tijd: zondag 2 juni van 11. 00 – 16.00 uur

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl