0°C

Kunstlezing over Hugo van der Goes in De Brink Obdam

16 februari, Obdam – Op donderdagavond 16 februari a.s. van 20.00 tot 22.00 uur, verzorgt kunsthistoricus Martijn Pieters weer een interessante kunstlezing in De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. Het onderwerp is deze keer, Hugo van der Goes (ca. 1440-1482), een Vlaams Primitief uit Gent.

In zijn eigen tijd was Hugo van der Goes een zeer gewaardeerde schilder, die zelfs, zoals in de Leuvense stadsrekeningen van 1480 vermeld staat, gezien werd als: ‘notabelste schilder die men binnen de landen hier omtrent wist te vinden en die geboren is van de stad Gent en nu woonachtig is in het Roode Klooster’.

Zijn Portinari-altaar is het belangrijkste werk van de Vlaamse Primitieven na het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Dit werk werd in de zeventiger jaren van de 15e eeuw besteld door Florentijn Portinari – een rijk handelaar, die nauwe handelsbetrekkingen met Vlaanderen onderhield. Het is een van de allergrootste schilderstukken uit de 15e-eeuwse kunst geworden; de breedte van het middenpaneel is ongeveer drie meter. Het kunstwerk heeft een grote indruk gemaakt op de schilders uit Florence. Met name het landschap van de zijvleugels heeft veel invloed uitgeoefend, o.m. op Ghirlandaio en Filippino Lippi. Tickets voor deze boeiende lezing, bestel je via www.debrinkobdam.nl. De kosten bedragen € 12,50 per persoon (inclusief koffie/thee).

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl