0°C

Kopij Theaterkerk Wadway

Vrijdag 3 november 2023 Sjaak Bral met Vaarwel 2023 (Cabaret/Try-out)

Aanvang 20.30 uur, ticketprijs € 19,-.

Ieder jaar krijgt de oudejaarsconference die het verdient. Maar dan wel van de meester zelf: Sjaak Bral. Hij fileert voor alweer de 27e (!) keer ditmaal het jaar 2023. Hij scheidt het nieuws van echt en nep, knipt de hoofd- van de bijzaken los en verpakt het grote énkleine leed in een heerlijke theateravond volop humor, muziek en snedige analyses. Omzien naar 2023, nog één keertje, waarom niet? Daarna: voluit voorwaarts. Wie te lang achterom kijkt, stoot zijn hoofd aan de toekomst.   

Ook dit jaar mag Sjaak natuurlijk niet ontbreken in het programma. Komt u luisteren wat hij over het jaar 2023 te zeggen heeft?

Zaterdag 4 november 2023 Ksenia met Arum dem Fayer (Muziektheater)
Aanvang 20.30 uur, ticketprijs € 19,-.

Op haar 17e ontvluchtte Ksenia Marasanova haar geboorteplaats Kharkiv in het oosten van de Oekraïne, toen nog onderdeel van de USSR. Via Israël vond ze na omzwervingen haar thuis in Nederland, waar ze zich als actrice ontwikkelde. Arum dem Fayer bevat liederen die in haar familie achter de voordeur gezongen werden. Marasanova zingt liederen in vele talen, zoals Jiddisch, Ladino, Hebreeuws, maar ook Nederlands en Oekraïens. Ze vertelt over het ontstaan ervan en acteert de betekenis. Het zijn liederen over verlangens en gevoelens, over de samenleving en dromen. Het zijn liederen over thuis, want daar brandt het vuur. 

Vrijdag 10 november 2023 Andries Tunru & Stefan Hendrikx met Beperkt Houdbaar(Improvisatietheater)

Aanvang 20.30 uur, ticketprijs € 19,-.

Twee acteurs, één muzikant, geen script. Improvisatietheater zó virtuoos dat je ’t moet zien om ‘t te geloven. Geen zorgen: je hoeft zelf het podium niet op, laat dat maar aan Andries en Stefan over! Na het -drie keer op rij!- winnen van het NK Improvisatietheater en hun lovende recensies bouwden zij in korte tijd een ware cultstatus op. 

Elke avond beginnen cabaretiers Andries Tunru (finalist De Slimste Mens en winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar van het LeidsCabaret Festival, bekend van de TV-programma’s Alpacas en Hufterproefweer met absoluut niks. Een blanco canvas waarop zij, geïnspireerd door jouw input, een compleet universum ontvouwen. Met de spannendste verhalen, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie. Niets ligt vast en alles kan. De meest verrassende voorstelling van het jaar!

Zondag 12 november 2023 Joost Botman & Ocobar met Zomer (Theaterconcert)

Matineevoorstelling aanvang 14.30 uur, ticketprijs € 19,-.

Dit najaar speelt Joost Botman samen met Cok van Vuuren, Rob Wijtman en Bart Wijtman (ook wel bekend als Ocobar) een korte tour naar aanleiding van zijn nieuw uitgekomen debuutplaat ‘Zomer’. 

Het maken van een eigen Nederlandstalige plaat stond al lang op de verlanglijst van Joost. In 2022 kreeg het eindelijk vaste vorm. Begin November is hij samen met een van de beste bands van Nederland de studio ingedoken. De sfeer in de studio was meer dan goed en dat is terug te horen op het album; het is een hele mooi plaat geworden. 

Op het album staan een aantal hertalingen van Amerikaanse grootmeesters als HankWilliams, Bob Dylan en Jim Groce, maar ook Joost zijn eigen werk. Tijdens de presentatie van de plaat spelen Joost en de muzikanten alle nummers van de plaat, meer nieuwe nummers, vertellen ze over het proces van het maken, maar draait het vooral om de muziek. Gespeeld op een manier zoals alleen zij dat kunnen!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl