12°C
Broken clouds

Jongerenwerk SED-gemeente viert uitgebreid Halloween

Aankomend Halloweenweekend kan je op verschillende plaatsen terecht voor een potje griezelige gezelligheid. Op vrijdag 29 oktober wordt jongerencentrum Inventas omgetoverd tot Haunted Mansion, zaterdag de 30e is er een spooktocht aan de Kerkbuurt in Wijdenes en op zondag wordt in jongerencentrum Cayen een horrorfilm gedraaid. De samenwerking is tot stand gekomen met medewerking van vrijwilligers, maar ook dankzij studenten van het Horizon College en het ROC van Amsterdam.  

De samenwerking tussen het jongerenwerk uit de drie gemeenten is niet nieuw. In het verleden werd vaker samengewerkt als het aankomt op het organiseren van feesten voor jeugdigen. Dat het Horizon College en het ROC van Amsterdam hier nu bij zijn betrokken, is nieuw. Twee leerlingen en een stagiaire bemoeien zich actief met de organisatie.

Samenwerken

“De corona-crisis heeft het vinden van een goede stageplek, waar ik voldoende uren kan maken, bemoeilijkt” vertelt Sascha Vriend. “Momenteel loop ik daarom stage bij het jongerenwerk van zowel gemeente Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Mijn taak is om, in grote lijnen, drie activiteiten op te zetten in het Halloweenweekend. Een spookhuis, spooktocht en enge film zijn daarvan het resultaat” aldus Vriend. Zij spreidt haar werkdagen over drie locaties in drie gemeentes. In Stede Broec wordt zij, bij de organisatie van het Haunted Mansion, bijgestaan door twee studentes van de opleiding Event Management aan het Horizon College: Charel Oud en Kaylee van Weelden, die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het Spookhuis. Op die manier is deze inspanning in feite een samenwerking tussen vijf partijen: drie gemeentes en twee scholen.

Bezoekers

De bezoekers van de activiteit bij Inventas staat echt iets leuks te wachten, vertelt Kaylee van Weelden. “Bij Inventas organiseren we een spookhuis genaamd Haunted Mansion. We werken met scare-acteurs die elk een eigen rol vertolken. Denk bijvoorbeeld aan een gestoorde psychiater, een enge Hartenkoningin of Chucky, de pop met het mes, uit de gelijknamige film. Elke rol wordt vertolkt door een jongere uit ons netwerk” zegt Kaylee. “Na de enge route door JC Inventas te hebben afgelegd, kunnen bezoekers tot rust komen en napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Denk hierbij aan pompoensoep, kleine tapas in het thema van Halloween of een heksendrankje. “De uitvoering regelen Kaylee en ik, samen met Sascha Vriend” voegt Charel Oud toe. “Het is voor ons de eindopdracht van onze opleiding, dus we hopen op veel opkomst en veel blije gezichten”.

Aanmelden

Het Haunted House op vrijdag is voor 10 – 14-jarigen te bezoeken van 16:30 tot 18:00 uur en van 18:30 tot 22:00 uur voor 14-plussers. Aanmelden is verplicht en entree is €2,50 per persoon, te voldoen aan de deur van JC Inventas. De spooktocht in Wijdenes is op de Kerkbuurt 52, begint om 19:00 uur voor kinderen tot 12 jaar en om 21:00 uur kunnen 12-plussers meedoen. Aanmelden kan via www.hetwijdenest.nl. De film in Cayen begint om 19:00 uur en is vanaf 13 jaar te zien. Zowel de film als de spooktocht is gratis te bezoeken.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl