0°C

Het Nationaal Theaterweekend 2024

Theaterweekend
Datum evenement: 26 & 27 januari

Vrijdag 26 januari 2024 Kees van Loenen met De 6 Typologieën van Eenzaamheid(Toneel)

Zaterdag 27 januari 2024 Erik Neimeijer met Highwaymen (muziektheater)

Aanvang 20.30 uur, ticketprijs € 10,-.

Ook dit jaar doet Theaterkerk Wadway weer mee aan het Nationaal Theaterweekend. Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.

Op vrijdag 26 januari 2024 komt Kees van Loenen, hij portretteert de 6 typologieën van eenzaamheid naar het boek van Anja Machielse. Om de verschillende typologieën voelbaar en levendig te maken heeft zij Kees van Loenen gevraagd om zes ervan te portretteren. Dat levert een inkijkje op in de verschillende manieren waarop we met eenzaamheid omgaan. Deze voorstelling is een bijzondere mix van theoretische onderbouwingen en theater, met ruimte voor een gesprek na afloop en het delen van ervaringen.

Op zaterdag 27 januari 2024 komt Erik Neimeijer met de voorstelling Highwaymen. Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings en Kris Kristofferson zijn samen verantwoordelijk voor de mooiste liedjes van Amerika en vormden samen de supergroep Highwaymen. De mooiste verhalen, de prachtigste liedjes en de grootste ego’s van de countrymuziek komen samen in deze voorstelling.
Zanger/gitarist/pianist en kunstschilder Erik Neimeijer vertolkt de pareltjes in dit genre alsof hij er zelf bij was toen ze geschreven werden, en hij neemt zijn publiek mee langs de eindeloze highways, motels, studio’s en zalen. Poker, vrouwen, whiskey en pedalsteelgitaren vormen het decor, uiteraard kunstzinnig weergegeven en vergezeld van een expositie van zijn schilderijen die bekend staan om hun unieke Caribische stijl met vele kleuren.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl