13°C
Clear sky

Helderse topsporters geëerd in theater De Kampanje 

Kaarten Sportgala vanaf 1 januari te reserveren

19 januari 2023, Den Helder – Helderse topsporters verdienen een huldiging. Dat is de mening van de gemeente Den Helder en Team Sportservice. Daarom zet de gemeente deze sporters elk jaar in het zonnetje tijdens het jaarlijkse Sportgala. Deze keer is dat op donderdag 19 januari in de Variopoolzaal van theater De Kampanje. Sporters zijn voor verschillende categorieën voorgedragen door mensen uit hun omgeving.

Verschillende categorieën

Wie de gemeentelijke sporttitel als sportman, sportvrouw, sporttalent, oeuvreprijs of sportploeg in ontvangst mag nemen, weten we donderdag 19 januari. De vijfkoppige jury, bestaande uit mensen van de Sportfederatie, de gemeente Den Helder, de Helderse Courant en Team Sportservice, heeft uit de aangemelde sporters voor elke categorie één winnaar bepaald. 

Wethouder reikt penningen uit

Tijdens het Sportgala presenteren ook de (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen zich tijdens de Kampioenenparade. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams aan mee. Alle sporters die zijn aangemeld omdat ze eerste zijn geworden op een NK, WK of tijdens Olympische Spelen ontvangen de gemeentelijke sportpenning uit handen van de wethouder sport Fotigui Camara: “We zetten onze topsporters in het zonnetje. Maar het Sportgala doet nog meer. Het geeft de sport in het algemeen de aandacht die het verdient. Want zowel topsporters, amateurs als recreanten dragen wij als gemeente een warm hart toe.”

Sport en sporter centraal

De organisatie van het Sportgala is in opdracht van de gemeente, Team Sportservice neemt de organisatie in handen. Naast de feestelijke uitreiking van de sportprijzen en de kampioenenparade is er een gevarieerd programma. In een tijdbestek van anderhalf uur geven sporters en verenigingen flitsende demonstraties die de avond tot een waar sportfeest maken. 

Gasten welkom

Er is op deze avond naast de genodigden ook ruimte voor gasten. Wie aanwezig wil zijn, krijgt het verzoek in stijl gekleed te komen. Feestelijk dus. De deuren van De Kampanje gaan om 19.15 uur open en het programma duurt tot 21.15 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis. Kaarten zijn vanaf 1 januari te reserveren via De Kampanje. 

Voor meer informatie: Team Sportservice, telefoon 088-2037350 of per mail ktenhaaf@teamsportservice.nl

Foto, Peter van Aalst

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl