0°C

Groot feest tijdens de Sinterklaasintocht in Enkhuizen

De dagen worden korter en de wind waait al door de bomen. Dat betekent dat het bijna zo ver is; Sinterklaas en zijn Pieten komen weer naar Nederland! Ook dit jaar komt hij uit Spanje naar het prachtige Enkhuizen.

Groot feest op de kade

Op 18 november om 13.30 uur komt Sinterklaas aan in de Oude Haven en wordt daar muzikaal welkom geheten door KSM. We adviseren je om al eerder te komen, want voordat hij aankomt, wordt het al een feestje! De Enkhuizer Balletschool is weer aanwezig, om samen met de aanwezige kinderen op de kade een dansje te oefenen en vervolgens mee te dansen in de optocht. Natuurlijk wordt Sinterklaas weer welkom geheten door onze eigen Burgemeester! Tijdens de optocht rijden er nog een aantal bijzondere voertuigen mee en ook mogen DJ Sigi en de BlaasPieten natuurlijk niet ontbreken. Met z’n allen wordt het een extra groot feest!

Speciale glutenvrije kruidnoten

Speciaal voor kinderen die geen gluten mogen, lopen er dit jaar ook weer Glutenvrije Pieten mee in de optocht. Ze zijn gekleed in een groen met paars pak en op hun cape staat “Glutenvrije Piet” geborduurd.  De Glutenvrije Pieten hebben verpakte kruidnoten en houden afstand van andere kinderen, zodat ze geen kruidnoten-kruimels aan hun handen krijgen. Kinderen die alleen glutenvrije kruidnoten mogen, kunnen zich voor de Pieten herkenbaar maken met een zelfgemaakt vlaggetje. Dit speciale vlaggetje kun je downloaden vanaf de Facebook-pagina Sinterklaasintocht Enkhuizen 2023 of de website van NCV: ncv.nl/glutenvrije-piet

Wij kijken ontzettend uit naar 18 november en hebben uit betrouwbare bron vernomen dat Sinterklaas en zijn Pieten ook al staan te trappelen!

Ook leuk om te weten en alvast in je agenda te noteren: Op 25 november tussen 12.30 en 16.30 uur is het “PietenPret!” in de winkelstraat! Die middag lopen er een heel aantal Pieten rond door de stad en kunnen de kinderen allerlei leuke spelletjes doen.

Wil je de Intocht steunen? Koop dan een zakje Strooigoed bij Het Coffy Huys in de Westerstraat en maak tegelijkertijd kans op prachtige prijzen!

Kijk voor meer informatie over de intocht en hoe je de intocht kunt steunen op de website: www.visitenkhuizen.nl/algemene-informatie/stichting-sint-nicolaas-enkhuizen

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl