6°C
Overcast clouds

Goed voornemen 2023, wordt Buurtbemiddelaar!

‘Kom naar de informatieavond op 17 januari’ 

17 januari, Noord-Scharwoude – Wat als je helemaal niet met je buren overweg kunt en er steeds meer irritaties ontstaan. Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog oplopen en de leefbaarheid in een buurt aantasten. 

Getrainde vrijwilligers worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Buurtbemiddeling Dijk en Waard en Buurtbemiddeling Schagen breidt haar team van vrijwillige buurtbemiddelaars graag uit.

– Heeft  u interesse in het verhaal achter de klacht of probleem? 

– Ziet u het als een uitdaging om mensen die een conflict hebben weer met elkaar in gesprek te brengen?

– Werkt u graag in duo verband? 

Meldt u dan aan voor de informatie bijeenkomst op dinsdagavond 17 januari a.s. . 

De associatie met de ‘Rijdende Rechter’ lijkt voor de hand liggend, maar tóch is de taak van een buurtbemiddelaar een andere. Daar wordt namelijk – als het goed is vroegtijdig – een beroep gedaan op mensen die zijn opgeleid om buren in een escalatie weer in contact met elkaar te brengen.  Er is dus geen sprake van ‘het probleem even oplossen’, maar het is de uitdaging om betrokkenen zelf te laten inzien waar en waarom het dreigt mis te gaan.

Wie geïnteresseerd is in deze functie is welkom op de informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 januari om 19.45 uur in de Anbouw, Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Daar zal de coördinator, samen met een buurtbemiddelaar, nadere uitleg geven over de werkwijze en de basistraining die gevolgd moet worden. 

Aanmelden voor deze avond kan telefonisch via het servicepunt van Wonen Plus Welzijn 0226 – 31 80 50 of via mail e.vanvugt@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van informatieavond Buurtbemiddeling. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl