12°C
Broken clouds

Gevarieerd jaarboek Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud is verschenen

Met gepaste trots presenteert de Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud op 8 november, in De Schalm te Westwoud, haar zestiende jaarboek ‘Rondom de Leeuw’. De redactie is er wederom in geslaagd een jaarboek te maken met een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zodat een breed lezerspubliek aan zijn trekken komt.

Breed in de tijd, want het jaarboek strekt zich uit van de Bronstijd via de Middeleeuwen tot en met de kroniek van 2020, maar ook de mens staat centraal: er is ruime aandacht voor bijvoorbeeld de eerste sociale woningbouw van Westwoud en haar bewoningsgeschiedenis, de post en telefonie in Hoogkarspel, de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, 90 jaar SC Spirit ’30, de naamgeving van onze dorpen of buurtschappen en bijnamen voor haar bewoners. Om maar een tipje van de sluier te lichten. Dit geheel wordt aangevuld met onder meer Westfriese verhalen en gedichten, groepsfoto’s, ‘Toen en Thans’. En dat alles aangevuld met honderden foto’s!

Op 8 november zal Koos Schipper uit eigen onderzoek opgedoken nieuwe informatie rondom de dood van Dr. Wytema met ons delen. Uiteraard is van zijn hand een artikel opgenomen in dit jaarboek.

Het boek is voor € 17,50 te koop op zaterdag 13 en 20 november in de Reigerspassage (9:00-16:00 uur) te Hoogkarspel of tot eind december bij Gemakswinkel Hoogkarspel (voorheen Symijo). Ook te bestellen op www.shhw.nl (voor buiten Hoogkarspel en Westwoud worden verzendkosten in rekening gebracht). Van harte aanbevolen; ook als Sinterklaas- of Kerstcadeau. Heerlijk om te lezen in de koude wintermaanden.

Fotobijschrift 1: Onderduikster Sabine Fröhlich en de Hoogkarspelse verzetsman Cor Schipper, die later getrouwd zijn en geëmigreerd naar Amerika.

Fotobijschrift 2: Postkantoorhouder Harm Schraa bij zijn 25-jarig ambtsjubileum in 1987 vóór de postkantoor in Hoogkarspel.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl