0°C

Geschiedenis van ons water tijdens Nationale Molen- en Gemalendag

Museumgemaal Beetsterkoog

Zaterdag 13 mei en zondag 14 mei – De Nationale Molen- en Gemalendag vindt op zowel 13 als 14 mei plaats. Tijdens dit weekend openen vijftien molens en gemalen die in bezit zijn van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de deuren voor publiek. Gemaal Beetskoog in Oudendijk is te bezoeken in West-Friesland. Iedereen kan gratis komen kijken en leren over de manieren hoe we al eeuwenlang droge voeten houden in Noord-Holland.

In West-Friesland stelt het hoogheemraadschap gemaal Beetskoog open. De Molen- en Gemalendag vindt jaarlijks plaats in de maand mei. De dagen zijn bedoeld om het erfgoed jaarlijks in het zonnetje te zetten. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers leren over de waterwerken die vroeger, maar soms ook nu nog een rol spelen in het waterbeheer. De toegang bij alle molens en gemalen is gratis. Tussen 10:00 uur en 16:00 zijn de molens en gemalen open. Wees vooral welkom en ontdek meer over het water.

Voor meer informatie over de opening van alle molens en gemalen van het hoogheemraadschap, bezoek de Molen- en Gemalendag 2023 | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (hhnk.nl)

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl