0°C

Geniet van Johannes Passion Live in Enkhuizen’s Westerkerk

westerkerk - 3
Datum evenement: 15 maart

De passietijd breekt weer aan. Traditioneel de periode waarin de grote werken van Bach, de Mattäus Passion en de Johannes Passion, uitgevoerd worden.

De Matthäus Passion is waarschijnlijk het bekendste werk van Bach en de uitvoering daarvan in de Enkhuizer Westerkerk is inmiddels een traditie. Maar dit jaar is, in overleg met het uitvoerende barokensemble Eik en Linde, gekozen voor de Johannes Passion.

westerkerk - 2

Beide passies vertellen het verhaal van de laatste dagen van Jezus maar zijn gebaseerd op verschillende bijbelse evangelies. De  Johannes Passionis de oudste van de twee en het is dit jaar precies 300 jaar geleden dat die Johannes Passion voor het eerst werd uitgevoerd. Het wordt dus tijd dat we er ook in Enkhuizen van kunnen genieten! Volgens kenners is de Johannes intenser en intiemer dan de Matthäus en is ook iets minder lang. Blijkbaar ging dit werk Bach erg aan het hart want hij verbeterde daaraan nog stukken tot vlak voor zijn dood. 

De afgelopen jaren is Eik en Linde het ‘huisorkest’ geweest bij het uitvoeren van de passiemuziek in de Westerkerk. Die traditie krijgt daarmee een extra, en voor Enkhuizen nieuwe invulling.

De uitvoering begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.15. Door een royale gift van het Jan&Janssen Fonds kan de entree enigszins bescheiden blijven. Deze bedraagt 30 euro voor een gewone plaats, voor 40 euro zit u op één van de voorste drie rijen. 
Bij alle entreekaarten is iets te drinken in de pauze inbegrepen. 

Kaarten zijn te bestellen op www.westerkerkenkhuizen.nl

westerkerk - 1

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl