0°C

Gemeente Schagen geeft inwoners persoonlijke uitleg over gebruik deelauto

12 december, Schagen – heeft u geen auto, maar wilt u wel van plek A naar B reizen? En het liefst dan ook nog op een duurzame manier? Of twijfelt u over de aanschaf van een tweede auto? Dan kunt u zich aanmelden voor de zogenaamde Deelauto Experience. Dit vindt plaats in week 50 (vanaf maandag 12 december). Gemeente Schagen organiseert deze experience en legt inwoners persoonlijk uit hoe het gebruik van de (elektrische) deelauto werkt. De uitleg is op locatie bij het gemeentehuis in Schagen.

Bij het gemeentehuis in Schagen staan twee deelauto’s. Deze worden al goed gebruikt. Maar dat kan nog veel beter. De gemeente wil geïnteresseerden daarom de kans geven om meer te weten te komen over het gebruik van een deelauto en wat de mogelijkheden zijn. Heeft u interesse? Aanmelden kan voor 11 december en gaat via verkeer@schagen.nl. Bent u aangemeld? Een medewerker van de gemeente neemt contact met u op.

Voordelen van het delen van vervoer Het delen van vervoersmiddelen is in opkomst en heeft vele voordelen. Het kan voor veel inwoners voordeliger zijn dan een eigen auto. Daarnaast is het duurzamer en legt het minder beslag op de openbare ruimte. Gemeente Schagen is voorstander van het gebruik van deelmobiliteit. Vandaar dat ook werknemers van de gemeente gebruik kunnen maken van de deelauto’s. Er zijn op verschillende plekken deelfietsen en deelauto’s te vinden in de kop van Noord-Holland. Bijvoorbeeld in Anna Paulowna, Den Helder, Schagen, Middenmeer en Wieringerwerf.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl