13°C
Broken clouds

Jarige Job dag bij Zuiderzeemuseum voor feest en een lach

Op zondag 4 juni organiseert het Zuiderzeemuseum de Jarige Job dag in samenwerking met Stichting Jarige Job en Hallokids Radio. Het vieren van je verjaardag is helaas niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Met de verjaardagsboxen van Stichting Jarige Job krijgen minderbedeelde kinderen alsnog een onvergetelijke verjaardag.

“Tijdens de Jarige Job dag vragen we aandacht voor dit mooie doel, verzamelen we cadeautjes én zijn er tal van feestelijke activiteiten. Hoe fantastisch is het om dit tijdens ons jubileumjaar te doen. Je verjaardag vieren is toch de mooiste feestdag van het jaar!” geeft algemeen directeur Stephan Warnik aan.

Ook Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job, is enthousiast over de samenwerking: “Een Jarige Job dag in een jarig museum is dubbelfeest! We maken er met elkaar een onvergetelijke dag van en hopen veel cadeautjes te mogen ontvangen.”

Super Job
Voor kinderen is er van alles te doen. Feest mee met de dj’s van Hallokids Radio, speel een potje ganzenbord of monopoly met je hele familie in het spelletjescafé, maak een mooie feesttekening of draai aan het rad van avontuur. En dat is niet het enige! Ontmoet Super Job, de mascotte van Stichting Jarige Job en laat je gratis schminken. Bij de pop-up kraam van Stichting Jarige Job vertellen ambassadeurs over hun missie én kun je een cadeautje achterlaten voor in een verjaardagsbox. Wie een cadeautje doneert, mag een eigen gratis feestmuts knutselen!

Cadeautje doneren
Wil je graag een cadeautje doneren, maar kun je op 4 juni het museum niet bezoeken? Via onderstaande QR-code kun je een gewenst bedrag overmaken. De cadeautjes zijn voor minderbedeelde kinderen van 4 t/m 18 jaar en worden, via Stichting Jarige Job in een verjaardagsbox (ter waarde van 35 euro), aan de ouders gegeven zodat zij toch de verjaardag van hun kind kunnen vieren.

75-jarig jubileum
Naast de Jarige Job dag is er veel meer te vieren in het Zuiderzeemuseum. Het museum bestaat 75 jaar en dus is het elke dag Feest: de straten en bruggen in het buitenmuseum zijn versierd en er zijn tal van feestelijke activiteiten! Het museum zet de schijnwerpers op drie grote, traditionele volksfeesten, die ook nu nog jaarlijks rond de voormalige Zuiderzee worden gevierd: Koningsdag op Marken, het bloemencorso in Vollenhove en de kermis in Lutjebroek.

Over Stichting Jarige Job
In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! Stichting Jarige Job is onderdeel van Sam& voor alle kinderen, een samenwerkingsverband met Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Nationaal Fonds Kinderhulp. stichtingjarigejob.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl