9°C
Scattered clouds

Excursie: Varen met de fluisterboot

BOVENKARSPEL 14 augustusStap in de ‘Wilskracht’ met een schipper en een gids van het IVN en beleef het Streekbos op het water. U krijgt een totaal andere kijk op de natuur op en onder water.

Hoe voelt een plompenblad aan en wat zoeken die meerkoeten tussen het riet? Wat is er zo bijzonder aan de zaden van de Gele lis? Tijdens het varen wordt de historie over de polder en natuureducatie op een plezierige, educatieve manier verteld.

Voor deelnemers staat de veiligheid voorop, alleen bij onweer wordt er niet gevaren. De elektrisch aangedreven schuit is niet overdekt; voldoet echter wel aan alle vereiste vaarvoorschriften. Goede vaart!

Wanneer: Zondag 14 augustus in het Streekbos. Tijdstip: 2 x afvaart nl om 13.30 en 15.00 uur. Aanmelden uiterlijk tot 13 augustus 18.00 uur via vaarexcursies@ivn-westfriesland.nl. Locatie: Het Streekbos Paviljoen (Veilingweg 21a, 1611BK Bovenkarspel).

Kosten: kinderen onder de 12 jaar (onder begeleiding) gratis, (gesponsord door ABZ Seeds). Leden IVN en KNNV gratis. Overigen € 3,50.

Foto van Toos Brink

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl