3°C
Broken clouds

Evenementen Theaterkerk Wadway

Vrijdag 28 oktober Sjaak Bral (Cabaret/Try out), Vaarwel 2022 – In tijd een waarin een slechte grap wordt afgestraft met een klap voor je bek, is het tijd om op de barricades te staan. Beter een slechte grap dan helemaal geen grap. 2022 leent zich bij uitstek voor de vette lach. De ellende druipt dagelijks van het scherm, de media zweept deze orkaan van treurnis nog wat extra op. Zo wordt Poetin vergeleken met Hitler. Terwijl er een belangrijk verschil is, Poetin draait de gaskraan dicht. U voelt ‘m al, in zijn 26e oudejaarsconference gaat Sjaak verder dan hij ooit is gegaan. Vaarwel 2022. Beleef het mee met de enige échte oudejaarsconferencier.

Zaterdag 29 oktober Benja Bruijning (Toneel), Een leven – Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne. A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benja werd gegrepen door A Life. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken ‘Een leven tot een spannende toneelmonoloog die geen moment verveelt.

Zondag 30 oktober Quinteto Respiro (Muziek/Matinee), Piazzolla meets Beytelmann – Quinteto Respiro bestaat uit vijf musici die elkaar leerden kennen op de conservatoria van Lyon, Parijs, Genève en Zürich. Het was dankzij een masterclass van de grote Argentijnse pianist en componist Gustavo Beytelmann dat hun passie voor tango werd geboren. Als resultaat van hun jarenlange samenwerking met Beytelmann brengt Quinteto Respiro programma’s die de tango presenteren als een evolutionaire muziekstijl met respect voor de traditie. Tango in de Theaterkerk!

Vrijdag 4 november Nol Havens (Muziek met verhalen), Doe mij maar alles – Muziek met verhalen. Grappige verhalen, aangrijpende verhalen uit het leven van Nol gegrepen. ‘Met het oude (VOF de Kunst) repertoire en het nieuwe repertoire een voorstelling maken, een overzicht van 40 jaar muziek maken en uitvoeren. Waar vorig jaar de wereld in één keer tot stilstand kwam en agenda’s leeg geveegd werden, ontstond er ruimte in het hoofd en hart van Nol. “Ineens had ik een zee van tijd en ik besloot die te gaan gebruiken om te schrijven. Ik wilde het deze keer alleen doen. Je

eigen keuzes maken, zelf beslissingen nemen. Muziek maken die heel dicht bij me staat. Schrijven over dingen die mij bezighouden. Spannend, maar ik voelde tegelijk de vrijheid. Elke ochtend zat ik om 9 uur in mijn thuisstudio en ging aan de slag. Schrijven. De hele dag. Als een ambacht. We zijn benieuwd naar de muzikale verhalen van Nol.

Zaterdag 5 november Pieter Jouke (Cabaret), Laars Lappen – In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. Hij geeft u alvast alle antwoorden. Dan zoeken we daar later de vragen wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema’s in een besmet jasje. Maar dan leuk, absurd leuk…

Jouke is vast lid van het schrijversteam van de ‘De avondshow met Arjen Lubach’.

Vrijdag 11 november Esther Groenenberg & band (muziektheater), Uit het hoofd – Esther Groenenberg maakte o.a. in het theater furore met A Natural Woman, een ode aan haar grote heldin Carole King. In ‘Uit het hoofd’ eert ze geen artiest of muziekstroming, maar brengt ze een ode aan de songtekst. Op de belangrijke momenten in ons leven, luisteren we opeens extra goed naar teksten: muziek kan ons gevoel vertalen. In Uit het hoofd vraagt Esther zich af waarom bepaalde liedjes haar zo raken en waarom sommige teksten ons collectief ontroeren. Haar eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal maar ze put ook uit de tekstuele parels uit haar platenkast, gevuld met Beatles, Joni Mitchell, Nina Simone en andere grootheden. Aanstekelijk, geestig, sprankelend, onderhoudend en met loepzuivere stem, prachtig pianospel en zingende topmuzikanten.

Esther maakt ook deel uit van de Bluebettes, de vrouwenband die steeds weer een geweldige liveshow neerzet. De Bluebettes treden in april op in de Theaterkerk, deze voorstelling is nu reeds uitverkocht.

Zaterdag 12 november Jasper van Kuijk (Cabaret), Tot hier en niet verder Jasper van Kuijk, u kent hem misschien, hij won dit jaar het jubileumseizoen van ‘De slimste mens’. In zijn voorstelling ‘Tot hier en niet verder’ fileert hij weer met vrolijk cynisme zijn en onze ‘beschaving’. En net zoals in zijn columns in de Volkskrant gaat dat met de voor Jasper zo kenmerkende mix van inhoud en humor. Laat je meenemen in deze door de pers bejubelde voorstelling. Zijn vijfde en laatste, want hij vertrekt naar Zweden.

Gouda, 20 december 2018 Vaarwel 2018, oudejaarsconference van Sjaak Bral. Foto Martijn Beekman

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl