13°C
Clear sky

Engelse en Franse muziek tijdens orgelconcert in Westwoud

Maandag 10 april – Op Tweede Paasdag 10 april 2023 speelt Jos Maters op het monumentale Ypma-orgel in de St. Martinuskerk in Westwoud.

Op dit orgelconcert staan Engelse en Franse componisten uit de 18e tot en met 20e eeuw centraal. Geopend wordt met Grand Dialogue van L. Marchand en afgesloten met Ite Missa Est uit de ‘Missa de Gloria’ van K. Leighton. Tussendoor komen, naast de Belgische componist J. Jongen, nog F. Couperin, J. Langlais, maar ook P. Whitlock, A. Hollins en H. Howells langs.

De uitvoerend organist Jos Maters (1997) is werkzaam in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam waar hij als assistent-organist samen met artistiek leider Giles Brightwell vormgeeft aan de hoogstaande kerkmuzikale cultuur. Op het Concervatorium van Groningen studerde hij bij Erwin Wiersinga, Theo Jellema en Johan Hofmann (bachelor orgel en klavecimbel, 2020) en in Amsterdam bij Matthias Havinga (master orgel, 2022). Masterclasses volgde hij onder meer bij Olivier Jatry, Ben van Oosten en Wolfgang Zerer. Zijn afstudeerscriptie richtte zich op de onderbelichte orgelsonate van Herbert Howells, met niet alleen een grondige technische analyse hiervan, maar ook de situering van deze sonate binnen het Britse orgelrepertoire. Uiteraard vinden we deze componist terug op het programma. Voor meer info: josmaters.nl.

Met deze veelzijdige musicus met een voorliefde voor en specialisatie in muziek uit de Engelse traditie krijgt het Ypma-orgel (een rijksmonument) speciale glans. Het belooft in Westwoud (Dr. Nuijensstraat 78) dan ook een mooi concert van ongeveer een uur te worden. Toegang is gratis, wel is er een deurcollecte. Aanvang is 15.30 uur.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl