0°C

En Plein Air in Enkhuizen: haven van inspiratie

EN PLEIN AIR thumbnail
(Beeld: aangeleverd)
Datum evenement: 27 juli

Schilderen en tekenen in de open lucht

Tweede editie

Enkhuizen – Op zaterdag 27 juli wordt voor de tweede keer het En Plein Air schilder- en tekenevenement georganiseerd rondom de Drommedaris en de oude havens van Enkhuizen. Iedereen is welkom om mee te doen, op een mooie plek in het havengebied neer te strijken en zich te laten inspireren door het historische Enkhuizer decor. Alle stijlen, technieken en materialen zijn welkom bij dit vrij toegankelijke evenement. 

Aanvullende kunstsessies

Nieuw dit jaar is dat voorbijgangers ook kunnen deelnemen aan korte schilder- en tekensessies. Er staan ezels, materialen en een docent klaar voor een kennismaking met de basisprincipes van kunst in de open lucht. En dat in de inspirerende omgeving van Enkhuizen!

EN PLEIN AIR sfeer
(Foto: aangeleverd)
Organisatie / editie 2023

Dat Enkhuizen schilderachtig is en dit stadje door de eeuwen heen menig kunstenaar geïnspireerd heeft weten we. Vanuit een groepje enthousiaste kunstenaars uit Enkhuizen is het idee ontstaan deze traditie voort te zetten met verschillende activiteiten, waaronder dit buitenschilderevenement. De eerste editie in de zomer van 2023 was een groot succes! Er deden maar liefst 50 enthousiaste schilders, tekenaars en creatieven mee! Het was een heuse happening!

Traditie

Enkhuizen is al sinds de 19de eeuw een geliefde bron van inspiratie voor kunstenaars.

Velen wilden deze oude havenstad nog vastleggen voor de afsluiting van de Zuiderzee. Hoewel Enkhuizen in deze tijden ook wel te boek stond als vergane glorie (na de rijke, bruisende Gouden Eeuw), werd de haringstad na 1900 weer aantrekkelijk gevonden door kunstenaars door zijn rust en eenvoud. Bekende namen als Mesdag en Tholen maakten impressionistische werken. “Er is in deze periode naar hartelust buiten geschilderd en geschetst door hen en vele anderen”, aldus Barbara Moody die voor Kunst Enkhuizen de kunst- en geschiedenisboeken in is gedoken. “Er komt ontzettend waardevolle informatie naar voren over Enkhuizen als ontmoetingsplek en inspiratiebron voor kunstenaars.”

Praktisch 
  • Zaterdag 27 juli 2024
  • Van 11.00 tot 17.00 uur
  • Rondom de Drom
  • Ontvangst om 10.00 uur in Drombar met warm drankje en wat lekkers
  • Deelname is gratis
  • Deelname is open voor alle creatievelingen: uit Enkhuizen en daarbuiten.
  • Alle vormen van beeldende kunst zijn welkom.
  • Je neemt je eigen materialen mee (ezel, verf, stoel. lunch)
  • Je bent vrij om een plek te kiezen in de havens van Enkhuizen
Meer informatie en deelnemen

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich via info@kunstenkhuizen.nl aanmelden. Meer informatie is te vinden op www.kunstenkhuizen.nl

Deelname is gratis, alle vormen van beeldende kunst zijn welkom. 

Neem bij vragen contact op met de organisatie.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl