0°C

Driebankoor en Rijnstreekkoor presenteren: The Crucifixion van John Stainer

driebankoor en rijnstreekkoor thumbnail
Datum evenement: 24 maart

Het Driebankoor uit Venhuizen organiseert op 24 maart 2024 om 15:00 uur in de Lucaskerk, Westeinde 2 te Venhuizen samen met het Rijnstreekkoor uit Rijnsburg een uniek Passieconcert met The Crucifixion van componist John Stainer. Het concert wordt uitgevoerd door een circa 130 personen tellend groot koor. 

driebankoor en rijnstreekkoor poster voor the crucifixion

De uitvoering van The Crucifixion is geïnspireerd door het lijden en sterven van Jezus Christus en begint op het moment dat de hoofdpersoon met zijn gevolg bij de Bijbelse hof van Gethsemane aankomt. Er volgt een slapeloze nacht, verraad en arrestatie. De gebeurtenissen worden in ontroerende, maar ook felle gezongen teksten en liederen met passie ten gehore gebracht door koor, solisten en musici. Laat u zich door deze roerige tijd van emotie, smart maar ook hoop meevoeren.

Voorafgaande aan The Crucifixion brengt het koor o.a. roerend mooie stukken zoals Via Dolorosa van Billy Sprague, A Shadow Fell On Sharon’s Rose en Come To The Cross, beide van componist J.M. Martin. 

Het koor wordt solistisch ondersteund door tenor Jacob Schenk en bas/bariton Jaap Kramer en muzikaal door Aarnoud de Groen op het orgel en Jan Lenselink aan de vleugel.

Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Jan Verhoef.

Wilt u dit bijzondere concert meebeleven dan kunt u kaarten ad € 15,00 incl. consumptie bestellen via de website www.driebankoor.nl of via de leden. 

U bent van harte welkom!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl