0°C

Derde orgelconcert op het Pieter Backerorgel

Zaterdag 15 juli wordt in de Medemblikker Bonifaciuskerk het derde van een serie van vijf zaterdagmiddag-orgelconcerten gegeven. Joël Boone bespeelt dan het 17e -eeuwse Pieter Backer orgel met een programma waarin de kwaliteit van dit orgel optimaal tot zijn recht komt. Hij zal in ieder geval muziek spelen van Giovanni Gabrieli, Hans Leo Hassler en Jan Pieterszoon Sweelinck.

Joël Boone (2001) volgde vanaf zijn tiende jaar orgellessen van Jan-Hans Mathlener in Yerseke. Sinds 2020 studeert hij Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeert hij ook Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Op het Koninklijk Conservatorium is Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent voor orgel, krijgt hij pianolessen van Wim Voogd en harmonie en improvisatielessen van Bert Mooiman. Hij volgde masterclasses bij onder andere Léon Berben, Daan Manneke en Michel Bouvard. In oktober 2022 nam Joël deel aan het Improvisatieconcours in Brielle waar de jury hem de eerste prijs toekende.

Joël is als kerkmusicus verbonden aan de Protestantse Gemeente Kloetinge. Verder speelt hij ook kerkdiensten in Leiden en Rotterdam. 

Het concert begint zaterdagmiddag om 16.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is geopend vanaf 15.30 uur. Het is via een prachtig beeldscherm mogelijk de verrichtingen van de organist zelf te bewonderen. De toegang tot het concert is gratis. Aan de uitgang is er een deurcollecte voor de onkosten

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl