11°C
Overcast clouds

December bij de Westfriese Bibliotheken

Als we een prentenboek openslaan, openen we een fantasiewereld voor kinderen. Voeg daar een vleugje muziek, een snufje zang en een schepje theater aan toe en kijk hoeveel creativiteit en plezier er loskomt! Geniet samen met je (klein)kind van deze magische workshop Theater met een boek (2-4 jaar): meld je aan voor gratis deelname.

Zaterdag 4 december 2021:

  • Bibliotheek Enkhuizen         10.00-10.45 uur
  • Bibliotheek Stede Broec      11.15-12.00 uur
  • Bibliotheek Hoogkarspel     12.30-13.15 uur

Amnesty Schrijfmarathon

Elk jaar in december schrijven mensen in de hele wereld brieven naar autoriteiten met de vraag om gevangenen vrij te laten die onterecht vastzitten of bedreigd worden. In de Bibliotheek Stede Broec staat een speciale schrijftafel met uitgebreide informatie, voorbeeldbrieven en de nodige schrijfmaterialen. Zelf nog even een postzegel plakken en op de post doen: met een klein gebaar kun je een groot verschil maken.

Vrijdag 10 december in de Bibliotheek Stede Broec: loop binnen op eigen gelegenheid tussen 10:00-17:00 uur.

Pizza avond voor jongeren

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en woon je in West-Friesland? Dan vind je de Bibliotheek waarschijnlijk maar een pizza margarita. Maar de Bibliotheek is zo’n plek waar iedereen nog gratis naar binnen kan, zonder verplichtingen of bijvoorbeeld religieuze/politieke achtergrond. Dat geeft een mooie basis voor verschillende toppings! Met dat in gedachten mag je ons komen vertellen wat de Bibliotheek voor jou kan betekenen, los van boeken: welke activiteiten zou jij graag zien?

Donderdag 16 december in de Bibliotheek Stede Broec van 18:00 tot 19:30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis (inclusief pizza).

Tip voor de feestdagen: geef de Bieb cadeau

Waarom een boek geven als je een hele bibliotheek cadeau kan doen? Vraag in onze bibliotheken naar ons cadeau abonnement: LeesPassie. Voor jeugd is het abonnement gratis tot 18 jaar, dus dat kan altijd als extra cadeau. Doet Sint een LeesPassie cadeau aan een 0-6-jarige? Dan doen we er een extra schoencadeautje bij.

De Bibliotheek in coronatijd

Ondanks de coronamaatregelen kan er heel veel wél bij de Bibliotheek: de BestelBieb, de Online Bibliotheek, hulp bij de digitale overheid, hulp bij taal, werk- en studieplekken met wifi voor wie thuis niet onder de juiste omstandigheden kan werken, gratis printen tot 10 pagina’s, kleinschalige ontmoeting. Door de ontwikkelingen kunnen er plotseling wijzigingen optreden. Bovenstaande activiteiten en voorzieningen zijn dan ook onder voorbehoud. Kijk op onze website voor actuele informatie en meer informatie: www.westfriesebibliotheken.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl