14°C
Clear sky

De humoristische verademing die Marcel Harteveld heet

Marcel Harteveld thumbnail
Datum evenement: 16 februari

Een verfrissende kijk op het leven met Acda-en-de-Munnik-eske liedjes

Op vrijdagavond 16 februari komt Marcel Harteveld naar de Drommedaris. Marcel Harteveld, bekend van zijn optredens bij Spijkers met Koppen en zijn eerdere solodebuut “Weet ik veel”, neemt het publiek mee op een hilarische reis door het leven van Marcel, een man die plotseling een wasserette erft te midden van alle chaos en uitdagingen van deze tijd. In “Voor de bui binnen” zien we Marcel worstelen met zijn nieuwe onderneming terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen vuile was buiten hangt, of binnen, eigenlijk. Harteveld weet als geen ander de lach en de traan te combineren terwijl hij zijn personages tot leven brengt, van een volkszanger tot een privéjet-piloot, elk met hun eigen hilarische en ontroerende monologen. Tickets zijn 18,50 en verkrijgbaar via de website van de Drommedaris. 

Over Marcel Harteveld

Hij studeert in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na zijn opleiding tourt hij met Johan Fretz onder de naam De Gebroeders Fretz door het land. Zij maken samen vier voorstellingen: Over Lijken, Onderweg, Revolte en Harteveld & Fretz. Hij speelt anderhalf jaar lang de rol van Chris de Vries in Soldaat van Oranje – de Musical. In de periode erna schrijft hij zijn eerste soloprogramma, Weet ik veel, over zijn favoriete schoolmeester, alles wat hij daarvan geleerd heeft, en wat hij daar verder voor stomme dingen mee gedaan heeft.

In 2015 bracht Marcel zijn eerste solo-album Haat/Liefde uit, vol ongelukkige liedjes over moeizame relaties. Hij was kandidaat bij De Beste Singer/Songwriter van Nederland en schreef samen met Lykele Muus voor Opium op Oerol dagelijks een lied over het festival. In 2020 bracht hij samen met Johan hun wel opgenomen maar nooit uitgebrachte album Voor de liefhebbers uit, geproduceerd door David Middelhoff, als broodnodig tijdverdrijf in tijden van Corona. Samen brachten zij onder Universal ook de single Rokjesdag uit, en de EP Onderweg. Voor de Avond van de Kleinkunst schrijft hij Stomerij, een vervolg op de hit Wasmasjien van Trafassi, en een nieuw Amsterdams volkslied voor hun ode aan de stad. Voor het programma ZomerSpijkers schreef hij muzikale odes voor o.a. Jeroen van Merwijk, Harrie Jekkers, Danny Vera en Bert Visscher.

Na zijn afstuderen speelt hij in een aantal series, reclames en films, zoals fietsenmaker Jeroen Swinkels in Danni Lowinski en muziekleraar Henri de Ruiter in SpangaS. In 2020 is hij te zien in de EO-Dramaserie Het A-Woord als Hugo Tersteeghe. Ook was hij te horen in reclames voor Open, Ziggo, Microsoft, Conrad, de Staatsloterij, SNS bank en vele anderen. Daarnaast spreekt hij al jaren tekenfilms in, zoals No-No, Abbie Hatcher en Bollie en Billie.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl