0°C

De aardse spiritualiteit van voedsel

17 januari, Enkhuizen – Tampopo is een Japanse filmklassieker over voedsel, eetcultuur en maaltijdbereiding. Dinsdag 17 januari – zowel ’s middags om 14.00 uur als ’s avonds om 19.00 uur – is de film in de Zuiderkerk te zien. De vertoning wordt georganiseerd door de commissie Vorming & Toerusting in het kader van het jaarthema ‘Aan tafel’.

Tampopo is een jonge weduwe met een opgroeiende zoon. Ze heeft een eethuisje, een soort snackbar waar ze ramen kookt en serveert. Ramen is de ‘patat’ van Japan. Haar maaltijden zijn evenwel niet lekker en de klanten niet tevreden. Tampopo besluit een betere kok te worden. Ze wordt geholpen door een passerende vrachtwagenchauffeur en verschillende andere mensen.

Deze hoofdlijn wordt diverse keren onderbroken door grappige, griezelige, erotische, tragische en romantische scènes, alle met voedsel als thema. Soms lijkt de film op een western, soms op een komedie, soms op slapstick.

In de Zuiderkerk kijken we vooral met het oog op de spiritualiteit. Op welke manier is voedsel hier meer dan brandstof voor je lichaam? Na het kijken, praten we hierover. Gespreksleider is ds. Hetty Boersma. Deelname is gratis, maar je kunt na afloop wel wat geven. Van dit geld betalen wij onder meer de vertoonrechten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl