9°C
Scattered clouds

César Franck in Hoorn

orgelbespelingen in de Hoornse Koepelkerk tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september bespelen de organisten Wim Dijkstra en Mark Heerink het Maarschalkerweerd-orgel in de Koepelkerk aan het Grote Noord. Op het programma staan orgelwerken van César Franck. Tijdens vier bespelingen van ongeveer een half uur kunt u luisteren naar onder meer Choral II en III, Prière, Cantabile, Prélude, Fugue et Variation, Fantaisie en La, Pastorale, Pièce Héroïque en Final.

200e verjaardag

Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat deze beroemde Franse componist werd geboren en op veel plaatsen in binnen-en buitenland wordt daarom extra aandacht geschonken aan zijn muziek. Franck wordt naast Bach beschouwd als een van de belangrijkste componisten die voor orgel componeerde. De bespelingen in de Koepelkerk beginnen om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

Musici

Wim Dijkstra is als organist van de Grote Kerk in Monnickendam de vaste bespeler van het monumentale Gerstenhauer-orgel (1780). Hij speelt bij tal van professionele ensembles en orkesten, waaronder zijn eigen Nicolaas Consort. Hij organiseert concerten in Monnickendam en is als koordirigent werkzaam in Onderdijk en Leiden.

Mark Heerink is door de gemeente Hoorn aangesteld als stadsorganist en tevens is hij organist-dirigent van de Hoornse Koepelkerk.

Organisatie

Deze orgelbespelingen zijn een initiatief van de Stichting Concertfonds Hoornse orgels en stadsorganist Mark Heerink. De toegang is gratis. Meer info op www.orgelconcerten-hoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl