13°C
Clear sky

Cantatevesper met Deel Vijf van het Weihnachtsoratorium

Datum evenement: 7 januari

Hemelse muziek in de sfeervolle en inspirerende ambiance van de Zuiderkerk. Hiervoor zorgt het Enkhuizer Bach Ensemble (EBE) dat dit jaar vijf jaar bestaat. Elke uitvoering omvat een cantate dat door orkest, koor en solisten ten gehore wordt gebracht. De cantate wordt uitgevoerd in een Lutherse vesper waarin bezoekers ook zelf zingen en kunnen luisteren naar een bezinnende overweging. Het eerste lustrum is reden voor een extra feestelijke uitvoering met deel vijf van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Het Weihnachtsratorium bestaat uit zes cantates, die in 1734-1735 opeenvolgend op de feestdagen en zondagen tussen Kerst en Driekoningen werden uitgevoerd.

In het Weihnachtsoratorium wordt verslag gedaan door de Evangelist van alles wat zich tussen Kerstmis  en Driekoningen heeft afgespeeld. Het koor en de solisten reageren op die gebeurtenissen. Het EBE voert op 7 januari het vijfde deel uit. Hierin wordt verteld over de ster die de drie koningen hebben gezien. De koningen gaan voordat ze naar Bethlehem gaan, langs bij Koning Herodes, die danig schrikt van dit bericht. In het terzet (sopraan, alt, tenor, prachtig omspeeld door de viool) wordt verheugd uitgekeken naar het moment van Jezus geboorte. De sopraan en de tenor vragen wanneer Jezus komt, en de alt antwoordt met ‘Schweigt, er ist schon wirklich da’. Daarop zingen de sopraan en de tenor verheugd ‘Jesu, ach, so komm zu mir’.

Hemelse muziek op 7 januari om 17 uur in de Zuiderkerk te Enkhuizen

De entree is gratis. Aan het einde is een collecte. De uitvoering is mede mogelijk gemaakt door Stichting Ondernemersfonds Enkhuizen.

Weihnachtsoratorium

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl