0°C

Bijeenkomst Alzheimer Café Enkhuizen

https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/beschermt-vitamine-d-tegen-dementie
https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/beschermt-vitamine-d-tegen-dementie

MIDDENSTANDER, dinsdag 28 maart – Bijeenkomst Alzheimer Café Enkhuizen Woonzorgcentrum Herfstzon. Als het thuis niet meer gaat. Wat moet je dan? Wie kan je helpen?

We willen met elkaar zo lang mogelijk ‘thuis’ blijven wonen. De persoon met dementie omdat ‘thuis’ staat voor geborgenheid. En als mantelzorger omdat je zo lang mogelijk wilt blijven zorgen. Het gaat immers om een geliefde, een dierbare en samen in je vertrouwde omgeving blijven wonen is toch wat eigenlijk iedereen het liefste wil.

Maar wat nu als de zorg toch te zwaar wordt voor een mantelzorger; of als er gevaren dreigen voor de persoon met dementie? Wie bepaalt dan uiteindelijk dat het thuis niet meer gaat? En welke mogelijkheden zijn er dan?

Op deze avond zal gespreksleider Jos Lankreijer in gesprek gaan met Angela Wijs. Zij is kwaliteitsverpleegkundige bij Omring. Ze heeft jarenlang gewerkt in Overvest en ze werkt nu in het Nicolaas verpleeghuis in Lutjebroek.

Daarna praten we met de bezoekers over wat men kan verwachten als je voor de keus komt om een woonvorm voor mensen met dementie te moeten gaan zoeken. De bezoekers worden zoals altijd uitgenodigd om te vertellen hoe zij er tegenaan kijken en welke ervaringen zij hebben.

Wanneer en waar?
De zaal in Herfstzon is open vanaf 19.00 uur. Koffie en thee staan klaar.
Het programma duurt van 19.30 uur tot circa 21.00 uur.   
Locatie: Woonzorgcentrum Herfstzon, via de ingang aan het Kwakerspad.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl